Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Makten över Inkorgen!

Sitter i mitt städade arbetsrum med söndagsångest, helgen går alltid så himla fort! Men nu kan jag börja en ny vecka med super-ordning i Inkorgen! Själva Inkorgen får verka som en lista på ouppklarade saker och de mail som jag inte har svarat på markerar jag som olästa. Som ny regel har jag infört att Inkorgen bara får vara 1 sida (fast öppnar jag den i IPadden blir det fler 🙂 Mina avklarade mail som jag behöver för referenser, kontakter mm är sorterade i mappar, jag har 57 st mappar. T ex ett projekt eller en kurs kan vara en mapp. Tips om Inkorgen har jag läst på bloggen www.minimalisterna.se , som är en mycket intressant och rolig blogg.

Nästa vecka ska jag ta itu med köket! Köksskåpen börjar bli överfulla och luckorna svåra att stänga. Men idag möblerade vi om lite och satte en arbetsbänk med hyllor under. Ett skåp som vi hade i köket fick flytta in i vardagsrummet. På sikt vill vi bygga om köket så att det blir mer funktionellt, vårt nuvarande kök är litet och som ett genomgångsrum. På onsdag ska det komma en “byggfarbror” och titta på vad som är möjligt att göra med hänsyn till vatten, avlopp, bärande väggar och annat. Hoppas han ser möjligheter istället för hinder!

Idag har jag varit inne på min FaceBook profil. Den heter Rensa Ut. Jag har två vänner hittills 🙂 Gå gärna in där och bli min vän! Har inte använt FaceBook så mycket men ska försöka komma igång!

Nu är jag lite matt, min man tycker att vi ska prova att äta mat utan gluten. Han har läst en artikel om att man kan bli piggare. Det låter ju bra men nu har jag varit hungrig hela helgen. Jag brukar gå och småäta smörgåsar, digestive, små kanelgifflar och annat. Det går ju inte att äta någonting känns det som! Fördelen kan vara att jag blir av med mina 7 st trivselkilo. Sen var jag på Apoteket och köpte ett självtest för gluten, och man ska sticka sig själv i fingret (iihh!). Ska samla mod och göra det i veckan men det känns lite spooky.

See ya! Kram Eva

Föregående

Vecka 37: Inkorgen

Nästa

Vecka 38: Köket!

3 kommentarer

 1. Hur kan jag ha missat denna blogg?! Jag som älskar sånna här sorters bloggar, och minimalisterna som du tipsar om är redan en klar favorit. Hittade hit nyss genom http://piahsblommorochting.blogspot.se och ska absolut börja följa dig. Har sen årsskiftet försökt att rensa, städa upp, organisera och inte köpa på mig onödiga saker, och livet känns allt lite lättare för varje sak som åker ut eller får in speciella plats i hemmet. Men än är det lång väg kvar, och jag är ändå ganska glad för det, det är roligt att kasta och organisera 🙂

  • Eva

   Hej Liie! Det var kul att du hittade hit! Jag har blivit helt beroende av att rensa ut, men ännu är ingen risk att det ser för avskalat ut… finns mycket kvar att ta av! Vilka fina bilder du har på din blogg! Bilden där du fångar pannkakan i luften är supercool!! Du kan göra en förstoring av den på canvas och ha i köket! Jag ska följa din blogg också! Vi ses! Många kramar Eva

   • Ja jag är glad att jag hittade hit också! En blogg i precis min smak. Kul att du gillade min också och tack för komplimangen på pannkaksbilden 🙂

    Vi har det till det yttre ganska avskalat, men det är bara för att jag stoppat alla grejer jag inte vill se i lådor. Nu försöker jag rensa ur lådorna och källaren, ser att du tänkte börja med crop100, har funderat på det jag med faktiskt. Om inte annat kanske det kan vara bra att man tvingas skriva upp vad man slänger så man inte börjar tokleta efter sakerna om några år, mitt minne är inte det bästa.. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén