Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 36: Papper i arbetsrummet!

Halva veckan har redan gått men jag tycker att jag kan göra bedömningen att halva arbetsrummet är klart. I somras (råkade välja årets varmaste dag när alla andra var på stranden) gjorde jag en grovgallring i pärmarna så jag har haft lite försprång. Jag är mycket förtjust i att ordna mina papper i pärmar och jag klipper ut lite roligare etiketter från kataloger som jag samlat på mig när jag varit ute i affärer.

parmar

Eftersom vi är fyra personer som samsas i arbetsrummet slammar det snabbt igen. Brev från myndigheter, dataspelsskivor, halvblöta vattenfärgsteckningar, bokföring, foton, sladdar och annat blandas huller om buller. Nu har jag i alla fall rensat så att skrivaren har blivit synlig och i hyllan ovanför ligger papper till skrivaren lätt åtkomliga.

skrivare

Mitt skrivbord används flitigt av mig och barnen och det är sällan man ser själva bordsytan. Just nu läser jag en bok som heter Få det gjort – Svart bälte i vardagseffektivitet av David Allen. (Mer om den boken när jag läst klart. Jag somnar lätt när jag läser den så det går långsamt fram.) Men den är riktigt bra, väldigt intensiv och proppad med tips för att få ordning och reda. Det står i boken att man inte ska försöka samsas om ett skrivbord utan man måste ha var sitt. Tycker det känns logiskt att slippa göra en arkeologisk utgrävning varje gång man behöver använda skrivbordet. Senast jag satte mig vid skrivbordet hade någon ritat med oljekritor på mina räkningar ”att betala”.

skrivbordet1

Har du några listiga tips för arbetsrummet?

Kram Eva!

Föregående

Nya teman inför hösten!

Nästa

Vecka 37: Inkorgen

2 kommentarer

  1. Yvonne

    Vad snyggt det blev med egna etiketter. Det ska jag fixa till mina pärmar med.

    • Eva

      Ja, det är en enkel idé! Man kan också skriva ut foton, t ex om barnen har egna pärmar kan de ha foton på sig själva, eller ett foto på sommarstugan! Lycka till! Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén