Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Två hemlisar.

Vi har två loft ovanpå vårt hus. Jag brukar inte avslöja det, för folk tror inte att vi har fler saker än de som syns i själva boendeytan. Det ena loftet är lite mindre och här förvarar vi saker som är säsongsbetonade – julpynt, luftmadrasser, skridskor. Det andra… ja, där förvarar vi ”lite allt möjligt”, eller rättare sagt mycket av ”lite allt möjligt”. Problemet är att för att komma upp här måste man öppna en lucka i taket och fälla ner en ranglig stege. Och i familjen är det bara en person som är äventyrlig nog att ta sig upp på loftet. Min man. Så han blir liksom en ”gate keeper” till loftet. När jag vill att han ska bära upp något, t ex en låda med porslin som vi inte använder, brukar följande dialog utspela sig:

–          Älskling, vill du vara snäll och bära upp den här lilla lådan till loftet?
–          NEJ.
–          Nej? Vad menar du med Nej?
–          Jag menar: Varför ska du spara detta?! Nej, jag bär inte upp den lådan. Du får köra den till Erikshjälpen. Förresten vad hette nu den där boken igen, den som du skrivit?

Det där sista brukar jag inte höra för då är jag på väg ut med lådan till bilen. Sen kör jag till Erikshjälpen. Eller till sommarstugan, för där behövs alltid extra porslin.

Föregående

Byteshandel!

Nästa

Vårstädning i trädgården!

2 kommentarer

  1. Annika

    Vad roligt att du delar med dig av just denna hemlis….Skrattar högt! Men landet? hoppas att du verkligen behöver det där….har själv dålig erfarenhet av att landet får bli lite väl fullt….Ser alltid fram emot dina inlägg. Kan du inte visa några bilder på uppslag från din bok på bloggen/Annika

    • Eva

      Hej Annika! Ja, loften känns verkligen som en hemlis! Vi hade det rätt så fullt i vår sommarstuga fram till förra våren. Då bestämde vi oss för att hyra ut den via en förmedling och då rensade vi ut i stugan. Det blev jättefint och fräscht och min man sa när vi var klara: – Varför har vi inte haft det så fint när vi har bott här?! Viktigt att det är lättstädat också när man hyr ut. Så det är sällan jag kör dit med saker nu, det är mest lite “påfyllning”! Men det är frestande ibland 🙂 Kul att du vill se några uppslag från boken! Det ska jag ordna! Lycka till med ditt lantställe! Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén