Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 18: Kryddhyllan, kyl & frys och skafferi

Oj, vilket fint väder! Det har känts som sommar idag! Inte direkt så att man känner för att vara inomhus och rensa i röran 🙂 Men det lovas sämre väder fram mot tisdagen så man kan ju skjuta upp det lite!

Har du några skåp som du inte riktigt vet vad de innehåller men när du öppnar dem så ser de rätt fulla ut? Kanske misstänker du att vissa saker i kyl, frys och skafferi har passerat sina bäst-före-datum? Och hur är det med kryddorna? I och för sig så blir de inte dåliga men är de över ett år sedan de gick ut kanske man ska byta ut dem?

Jag önskar dig motivation till att få fräscht i dina skåp vecka 18! Lycka till!

 

Föregående

Hur går det med arbetsytorna?

Nästa

Oscar för värsta rysaren: Rensa i avloppet

4 kommentarer

 1. Då och då är det perfekt att göra en inventering av matförrådet och göra matlistor utifrån det man har hemma. Så slipper man onödigt matsvinn och kanske upptäcker nya maträtter 🙂

  • Eva

   Ja, det är ju kanon! Säkert skulle man klara sig en hel vecka. Idag arbetar jag hemma eftersom det ska komma en avloppsfirma och laga avloppen, och då tänkte jag just på att jag inte hade någon lunch hemma. Men sen hittade jag några grönsaksbiffar i frysen så det får bli dem till lunch! Jag gillar också matlistor! Ha det fint! Kram Eva Maria

 2. Jag blir nyfiken på hur många kryddor du hade i kryddskåpet när du rensade? Slår du våra 52 som vi hade i vårt kryddskåp innan vi rensade i somras? 🙂 Smått galet och helt ominimalistiskt men så kan det bli när två hushåll flyttar samman.

  http://minimalisterna.se/kryddigt-varre-i-kryddhyllan/

  Det är lätt göra proaktiva inköp och köpa på sig för mycket av någon fond, sås eller andra matvaror när butikerna lockar med “köp 3 för 2” eller “köp 2 få 10% rabatt”. Det lönar sig helt klart att regelbundet göra en mindre rensning i kyl och skafferi och snabbt googla fram maträtter utifrån varor där bäst före datumet närmar sig, vilket även vi skrivit om tidigare 🙂
  http://minimalisterna.se/bast-fore-igar/

  • Eva

   Så synd, nu var jag så ivrig med kryddorna, eller rättare sagt min son blev ivrig och rensade ut kryddorna! Så vi räknade inte dem, men så många som 52 var det inte! Tror vi kanske hade 40 st och rensade ut cirka hälften. Jag är dålig på att återanvända glasburkarna och fylla på med påskryddor, men det borde jag göra. Nu har jag börjat läsa vad kryddorna innehåller, så mycket salt det är i många. Köpte en fiskkrydda nyligen som innehåller 52% salt! Får man ens kalla det krydda då?
   Jag känner igen mig i proaktiva inköp! Har t ex flera förpackningar varma koppen (som jag egentligen inte gillar!) i skåpet. Känns som de får stå där till de går ut…
   Tack för er inspirerande blogg! Kramar Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén