Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Jag och min kollega städar!

Hemma hos oss uppkommer diskussionen om städhjälp med jämna mellanrum. Oftast i samband med att jag gnäller om smulor och dammtussar 🙂  Men eftersom jag inte arbetar heltid tänker jag att då kan jag väl lika gärna städa. Min man har dock som motargument att om jag inte behövde städa så kunde jag arbeta mer. Hm, ja, det ligger säkert något i det men jag har inte analyserat det på djupare plan. Men nu är det ju så att jag tycker det är rätt ok att städa, det är till och med som ett intresse måste jag erkänna. Speciellt efter jag har rensat ut så känns det härligt att fara fram med moppen och göra fräscht! För att inte tala om en sväng med svinto i vasken – det blir så fint!

Några som jag känner har städhjälp och de säger att det bästa med det är att de tvingas plocka undan saker som ligger framme, annars kan städhjälpen inte utföra sitt arbete. Det låter bra tycker jag. Så nu tänker jag på mig, och mig själv när jag städar, som två olika personer. Typ, som att jag har en kollega. Ska kollegan städa imorgon så får jag plocka undan idag. Tyvärr har jag inte lyckats lura mannen och barnen fullt ut ännu, men det kommer.

På sistone har jag infört några rutiner för städningen så att det ska bli smidigt. Jag har delat upp städningen i två delar, den ena delen är sovrum och toaletter och den andra är kök, vardagsrum och hall. Arbetsrummet har inte kommit med i någon del ännu, så därför är det väldigt stökigt för tillfället. På onsdagar passar det så bra att städa på förmiddagen, då är jag ledig och sen åker jag iväg och spelar tennis på lunchen. När jag kommer till tennisen är jag lite uppvärmd redan eftersom jag har städat. Det är faktiskt motion att städa! Sen på söndagen tar jag andra halvan – så är det klart!

Vem städar arbetsrummet?

Vem städar arbetsrummet?

Jag tycker det är lite kul med städprodukter också, men det ska vara några som är rätt för miljön. Så började jag fundera mer ingående på det med städhjälp – om vi anlitar en städfirma – hur vet vi vilka kemikalier de kommer att använda i vårt hem? Eller ska jag köpa egna städprodukter? Fick tips i denna fråga att be dem presentera sitt miljöarbete, ett exempel är Städhuset som har sin miljöpolicy på sin hemsida. Kanske kommer vi att anlita städhjälp någon gång i framtiden, men just nu städar jag och min kollega på!

God Städlycka! Kramar Eva Maria

Föregående

Vecka 21: Dukar

Nästa

Vad gör man om man bor på ett slott?

2 kommentarer

  1. Ann-Sofie

    Hej, tack för en väldigt bra bok! När jag ska storstäda tar jag på mig oömma kläder, sätter upp håret, sätter på musik högt och tar fram min inre städtant (som heter Maria). Hon är mycket mer noggrann än jag normalt är och knäskurar t om golvet. Jag använder bara såpa, passar överallt och är miljövänligt. När jag blir så där städsugen så säger jag till familjen “nej, nu tror jag att Maria kommer för att städa”.

    • Eva

      Åh, så inspirerande! Ja, det gäller att göra städningen rolig och komma i stämning! Så smart att ta fram “en inre städtant”! Det ska jag helt klart försöka med. Nu funderar jag på vad hon ska heta..? Någon som har ett tips?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén