Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Resultatet för vecka 18 – fräscht i skåpen!

Det har blivit fräscht i våra skåp! Men oj, så mycket utgånget i “mjölskåpet”! Vi har haft matkasse i omgångar, både från Middagsfrid och Linas matkasse, vilka vi har varit jättenöjda med. Men det blir en hel del quinoa, bulgur och annat över som vi inte har ätit upp. Mycket av detta var nu utgånget så jag fick kasta det. Det känns så hemskt att kasta mat tycker jag, och väntar in i det längsta. Jag borde bli mycket bättre på att äta upp det där sista i skåpen. När man får slänga det som är utgånget så går tankarna till de som inte ens har mat för dagen, det känns hemskt, tänk så snett fördelat det är.

Min son tycker om att laga mat och hjälpa till i köket. Häromkvällen när vi lagade mat och väntade på att riset skulle bli klart gav han sig på att rensa ut i kryddhyllan. Han har ganska så nyligen förstått det här med datum.
– Men kolla här mamma, den här är utgången 2011! Och den här också! Varför har du sparat dem? Ih, så läskigt!
– Ja, men kryddor bli ju liksom inte gamla, de tappar bara lite av smaken, svarar jag i försvar.

Kryddhyllan!

Kryddhyllan!

Och så fortsatte det, tills kryddsamlingen var halverad! Det blev väldigt fint och luftigt i hyllan måste jag erkänna. Även tiden för att leta bland kryddorna halverades.

Trevlig helg! Kramar Eva Maria

Föregående

Oscar för värsta rysaren: Rensa i avloppet

Nästa

Vecka 19: Skåp – välj några skåp som du vill få ordning i!

4 kommentarer

 1. Annika

  Vad fräscht i krydddkåpet, har man den ordningen så blir det ju av att man inspireras och använder det man har istället för att några glöms bort i röran. Älskar känslan när man rensat ut o städat skåp, vill vara gå dit och öppna för att njuta.

  • Eva

   Ja, visst är det så! Det blir lättare att komma igång med matlagningen om det är ordning i köket! Ibland måste man diska innan man kan börja laga mat och då tar det emot 🙂 Läste i en kokbok för studenter (på skämt), varje recept inleddes med: Börja med att diska en liten kastrull. Kände igen mig från tiden när jag delade kök med andra 🙂

 2. Katarina Larsdotter Andersson

  Jag gav min man en julkalender där lucköppningen var att öppna valfri lucka (skåp) i huset varje dag och sedan tömma, städa, sortera och ställa tillbaka. Några luckor blev det i allafall;)

  • Eva

   Men oj, vilken listig idé!! 🙂 Blev han glad? Ritade du en julkalender med luckor? När det närmar sig jul vill jag gärna göra det som ett tips här på bloggen, är det ok? Ha en fin dag! /Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén