Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Nya Blocketpaketet! Så smidigt!

Stort paket!

Stort paket!

I dagarna har jag provat något nytt – att skicka paket med Blockets tjänst Blocketpaketet. Jag har haft två bilbarnstolar till salu på Blocket och en pappa från Göteborg hörde av sig och undrade om jag kunde skicka en till honom. Först sa jag nej för det kändes bökigt men då tipsade han om den här tjänsten! Och det var jättesmidigt! Frakten för paketet blev 264 kr, helt ok tycker jag.
 1. Packa in grejen du ska skicka (det var det jobbigaste!)
 2. Boka leverans här (du anger pris, ditt bankkontonummer, köparens adress) https://www.blocket.se/blocketpaketet/blocketpaketet.htm
 3. Betala frakten på Blocket.se – “Betala Blocketpaketet”
 4. Skriv ut adresslappen och lägg returlappen i paketet (ja, så det kan vara bra att inte ha tejpat igen paketet helt, som jag gjorde…)
 5. Lämna in hos ditt Schenker PrivPak-ombud
När köparen hämtar ut sitt paket så betalar han eller hon summan och pengarna kommer in på ditt konto! Nice och smidigt!
Helt plötsligt blev det större möjligheter att sälja via Blocket tycker jag. Tidigare har jag provat skicka med Bussgods men det var lite mer jobb med det, och de har inte terminaler på så många ställen.
Nu funderar jag på vad jag kan sälja härnäst. Jag har precis sålt min mans cykel via Blocket, han hade två stycken men använde bara den ena.
Ha en fin sommardag! Kramar Eva Maria

Föregående

Putsa skorna inför säsongsförvaringen!

Nästa

En liten ToDo-bok!

6 kommentarer

 1. Du har helt rätt i att motståndet för krångel och att inte “veta-hur-man-gör”, gör att man inte tar tag i “säljet”…Tack för tips!

  • Eva

   Ja, en gång sålde jag ett glasbord på Blocket och köparen ville ha det med bussgods till Östersund… tyvärr gick bordet sönder under resan! Så det var inte så bra! Böcker och filmer är ju lite lättare att skicka 🙂

 2. Nathalie

  Jag undrar bara lite om fraktkostnaden, är det inte köpare som betalar den? Lägger jag till frakten då i den totala “överenskomna” kostnaden på sidan eller? Eller hur kommer den med i priset så att säga… står den med i formuläret när de hämtar varan?

  • Eva

   Hej Nathalie! Jag lade till den i beloppet som köparen ska betala när hon/han hämtar och betalar. Jag funderade också över detta och hittade inte någon information om det, så jag gjorde så. Gjorde ett misstag att slå in paketet innan jag lade in returlappen… den ska ligga i paketet! Lycka till!

 3. steven

  Vad händer om köparen öppnar lådan, fyller den med stenar och avvisar beställningen?
  Det finns inget skydd för säljaren!

  • Eva Maria

   Nej, jag kände också att det kunde bli problem. Jag har inte använt det mer efter den gången. Nu brukar jag skriva “endast avhämtning” för jag tycker att det är bökigt om man själv ska skicka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén