Jag har hört flera prata om att bina blir färre och det utgör ett hot mot våra växter. Det blir inte tillräcklig pollinering utan bin som surrar i luften. Men någon som har tänkt till och vill dra ett strå till stacken för att lösa det här problemet är Emporia, det stora köpcentrumet utanför Malmö. Kan tänkas att jag nämnt det innan men nu när jag har klädköpstopp blir det inte så många turer dit 🙂 De har alltså låtit lokala biodlare placera sina bikupor på taket och det bidrar till ökad växtlighet i området. Läste detta i det senaste Emporia-nytt, deras egen tidning. Men jag tänker att nu när hösten kommit är det kanske lite kallt för dem. Nästa gång jag åker dit ska jag spana om de finns kvar. Någon som varit där och sett bina?

Bin på Emporia!

Bin på Emporia!

PS. Feng Shui-konsultationen gick jättebra, kommer snart en redogörelse 🙂