Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Har du gamla glasögon i byrån?

Jag är en glasögonorm men använder oftast linser. Jag tröttnar så fort på mina glasögonbågar och vill ha nya så fort jag ser att det kommer någon ny trend! Jag är bortskämd med att bara kunna gå till närmaste optiker och skaffa nya. Men i fattiga delar av världen är det stor brist på glasögon till de som behöver. Så har du gamla glasögon du inte använder kan du lämna in dem hos en optiker som ordnar så att de kommer till nytta för någon annan.

Igår var jag i Malmö i ett ärende och då passade jag på att lämna in fyra par gamla glasögon som jag inte använder längre. Jag lämnade in dem på Synoptik som är med i projektet Optiker utan gränser. Glasögonen samlas in och skickas vidare till fattiga i världen som behöver glasögon.

Mina gamla glasögon!

Mina gamla glasögon!

Dina gamla glasögon kommer till nytta!

Dina gamla glasögon kommer till nytta!

Föregående

Internationella Samåkningsdagen – Fredag 10/10!

Nästa

Feng Shui-konsultation!

3 kommentarer

 1. Väldigt bra tips då jag tror många glasögonbärare har ett eller ett par “extra” glasögon som bara ligger i lådor och skräpar. Det finns även ett liknande projekt som heter “Vision for all” som jag stöttade med två par av mina glasögon för snart ett år sedan:
  http://minimalisterna.se/ge-glasogonen-en-andra-chans/

 2. isflingan

  Bästa sättet att rensa ut är när man kan ge bort fullt fungerande saker man själv inte vill ha längre till någon annan som verkligen kan ha nytta av dem

  • Eva Maria

   Det håller jag verkligen med om! Då är det också lättare att släppa taget om sakerna om jag vet att någon annan får nytta och glädje av dem. Ha en fin första Advent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén