Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Lundby dockhus – renovering pågår!

Mitt gamla Lundby dockhus behöver verkligen homestylas!

Mitt gamla Lundby dockhus behöver verkligen homestylas!

För ett tag sedan lovade jag min dotter att vi skulle styla om mitt gamla Lundby dockhus så att det skulle bli fräscht för dockhusfamiljen som bor där. Nu på jullovet var det dags att infria löftet. Sagt och gjort så begav vi oss till färghandeln för att köpa tapetlim och se om vi kunde få några tapetprover att använda i remaken. Det fick vi, en hel låda med gamla tapetrullar. De föll dock inte min dotter helt i smaken och jag håller med henne, de var lite omoderna och för storblommiga för den lilla skalan i dockhuset.

Den minsta burken var ändå rätt stor! Räcker till många dockhus!

Den minsta burken var ändå rätt stor! Räcker till många dockhus!

Tapetprover i massor :-)

Tapetprover i massor 🙂

Måttband, penna, en vass kniv, linjal - här är första våden klar!

Måttband, penna, en vass kniv, linjal – här är första våden klar!

Första rummet klart att flytta in i :-)

Första rummet klart att flytta in i 🙂

Men vi hade själva en tapetbit kvar hemma sedan vår förra renovering så den fick bli till det första sovrummet. Det är en ljusblå tapet med söta fåglar från PIP Design. Sen upptäckte min dotter att man kan skriva ut tapeter (!) från Lundbys hemsida! Jättecoolt! Där knappar man in vilken modell man har på dockhuset, väljer rum och tapet så kan man skriva ut. Man kan också ladda upp egna foton och skriva ut i ramar, skriva ut egna tidningar och kolla på massor med DIY-tips för dockhusen. Det visade sig vara jättemysigt att renovera dockhus! Lite pilligt och tålamodsprövande dock, man får pausa mellan våderna.

Vi saknar något smart papper som ser ut som trä att använda till nytt golv, ska försöka hitta något papper som vi kan beställa på nätet. Någon som har tips på det? Ska också försöka hitta fler småmönstrade tapeter, vi har två våningar till att renovera!

Happy Homestyling!

Föregående

Behöver du banta efter julen?

Nästa

Storage Hoarders – mitt nya favoritprogram!

13 kommentarer

  • Eva

   Hej Karin! Ser att den butiken Slöjddetaljer finns i Malmö i Triangeln! Det kände jag inte till, tack för tipset! Ska gå in där när jag är i Malmö nästa vecka 🙂

 1. Karin

  Papper för scrapbooking kan passa som tapeter också.

 2. Den här tjejen är jätteduktig, hon har trägolv. Vet inte varifrån dock.
  http://johannastartor.se/extreme-dockhus-makeover/

  • Eva

   Så mysig blogg Johannas tårtor! Har frågat henne var hon har fått golvet, ser jättefint ut! Nu blev man ju sugen på tårta också…

 3. Gunilla

  Kolla på Kreativa Karins blogg. Hon har fina mönster som man kan skriva ut. Gunilla

  • Eva

   Tack Gunilla! På Kreativa Karins blogg hittade jag superfina golv!! Även en massa annat kul man kan skriva ut och ha som tavlor och mönster till annat 🙂 Perfekt, tack för tipset!

 4. Jag tror att scrap-papper skulle kunna vara strålande som tapeter och det borde finnas “plankmönstrat” till golv också. Panduro har en del på rea nu.

  • Eva

   Tittade på Panduros hemsida och de verkar ha mycket som kan passa i dockhus! Ska gå in i deras butik i Malmö nästa vecka! Kul med en ny hobby 🙂

 5. Häftigt! Kul med renoveringsprojekt i mini-format. 🙂

  • Eva

   Ja, det är kul! Nu är det köket som är på gång. Man skulle haft sitt eget hus som ett dockhus så man kunde prova olika tapeter och golv 🙂

 6. Victoria

  Hej,
  Är just i färd med att ge lite nytt liv till vårt gamla Lundby dockhus från 70-talet. Tack för inspiration! Har letat som en tok efter de färdiga mallarna för de olika rummen på Lundbys webbsida men hittar dem inte. Har du någon direktlänk dit?

  • Eva Maria

   Hej Victoria! Ursäkta mitt sena svar, men jag var på resande fot förra veckan! Det glädjer mig att du fick inspiration till ert dockhus! Tyvärr, nu hittar jag inte heller de mallarna. Det var synd. Kanske du kan prova att maila Lundby?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén