Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vad skulle du vilja ha hjälp med hemma?

På sistone har jag haft lite mer att göra, både med arbete och nöje (viktigt med balans i livet!). Det har märkts i hemmet, saker ligger utspridda lite varstans och smulorna på köksbordet har fått fäste. Ett av mina mål med att rensa ut har varit just att städningen ska bli lättare. Men jag tycker att vi har för många saker fortfarande för att städningen ska gå så där svischande lätt. Mer kvar att rensa ut alltså! Jag lovar, det kommer!

Häromkvällen blev barnen krassliga och ville sova hos mig i sovrummet, efter många turer om vem som skulle sova var blev det jag som drog nitlotten och fick sova på madrassen på golvet bredvid sängen. Det kändes som i den här IKEA-reklamen när alla flyttar runt under natten och till slut är det någon som får gå ut och sova i bilen. När jag låg på madrassen och precis kände ögonlocken sluta sig råkade jag titta in under sängen – då mötte jag blickarna från en hel familj dammråttor som tittade nyfiket på mig. Åh nej, så hemskt. Det var svårt att somna sen och jag kunde ju inte dra igång dammsugaren när alla till slut somnat. 

Så jag låg och funderade på den där städhjälpen som jag drömmer om ibland. Vad skulle hon eller han kunna utföra för sysslor i vårt hem? Sen kom jag på att jag inte hade vattnat blommorna på väldigt länge så då gick jag upp, trampade på en legobit, och tassade runt med vattenkannan till de små gröna liven. Visste ni förresten att man kan hyra sina växter och få dem ompysslade? Som från det här städbolaget. Men det gäller kanske inte för privatpersoner? Men visst skulle det vara smidigt att få växterna, akvariet, bilen, trädgårdsmöblerna, kaffemaskinen och allt ompysslat? Fast många jag känner tycker det är mysigt i sig med själva ompysslingen och gör det gärna själva. Jag tycker också det är mysigt och det kan vara avkopplande, men gärna om jag har gott om tid på mig. Sen är ju resultatet en belöning när allt blir så fint!

Om du skulle ha städhjälp hemma, vilka sysslor skulle du vilja ha hjälp med?

Föregående

Alla Hjärtans dag!

Nästa

Intervju i radio och artikel i Aftonbladet

4 kommentarer

 1. yvonne

  Jag drömmer också om städhjälp ibland. Samtidigt så känner jag att visst ska jag väl ta hand om min/vår egen smuts så jag är lite kluven till det.
  Men men om jag skulle ha hjälp skulle det nog först o främst vara badrum med dusch/badkar- sen tycker jag det skulle vara skönt med lite mer grovstädning – typ torka lister, dörrar, skåpsdörrar o liknande. Även torka av golv.
  Dammsugning och dammtorkning är rätt ok bara man plockat undan först så det kan jag nog göra själv – eller kanske inte : ) Vattna blommor och pyssla om krukväxter det gillar jag.

  • Eva

   Jag är också kluven! Det jag tänker på mest är att jag tycker att vi fortfarande har lite för många saker och vi skulle nog behöva ta en ny omgång att rensa ut innan städhjälpen kan komma fram 🙂 Men å andra sidan skulle det vara till stor motivation att veta att en dag varje eller varannan vecka veta att man måste plocka undan! Jag har funderat på att boka en stor vårstädning t ex 1 april så hade man haft ett måldatum! Vi håller på att planera en ombyggnad av vårt hus så att vi ska få bättre funktioner med rummen. Kanske när den är klar kan det bli lättare för en städhjälp att städa.

 2. E-M

  Trist fönsterputsning och annan svårare städning när man bor ensam skulle vara bra att få hjälp med. T ex att dra fram otymplig spis och badkar och städa där bakom/under. Annars städar jag gärna själv. Ser det som att jag pysslar om mitt hem och då blir det snarare omvårdnad än städning. Tvätt är favoriten. Härligt att hänga in rena kläder i garderoben! 🙂

  • Eva

   Jag håller verkligen med! Fönsterputsningen skjuter vi upp in i det längsta, nu börjar det bli akut när vårsolen så smått börjar titta in. Spis och badkar är också rysare, och golvbrunnarna kan vara som en skräckfilm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén