…eller har man inte arbete så skaffar man sig.

Det är härligt med vårsolen som letar sig in i sovrummet på morgonen, men ibland blir det lite väl tidigt! I tre år, sen vi flyttade in i vårt hus, har jag haft på min ToDo-lista att sätta upp rullgardiner i sovrummet men det är så lätt att skjuta upp saker och ting till nästa dag, och till nästa. Nu har jag sovit lite knackigt på sistone och vaknar väldigt lätt så fort solen går upp. En dag satte jag mig i bilen och körde till Ikea och inhandlade rullgardiner. Hemma blev de stående några dagar och sedan skruvade min man upp dem. De blev rätt så fina men något verkade vara fel. De rullade liksom inte upp sig igen efter att man dragit ner dem. Väldigt irriterande.

Sovrummet blev totalt mörklagt under två veckor, rullgardinerna kunde inte alls rullas upp. Tydligen ska man kunna skruva på någon fjäder på sidan men det fungerade inte. På nytt satte jag mig i bilen, denna gång körde jag till Jysk, tänkte att de har kanske bättre rullgardiner där. Kom hem och lastade rullgardinerna i famnen på min man som fick börja om på nytt. Ganska snart konstaterades att jag hade köpt fel bredd på gardinerna. (Det var här jag kände att det började gå troll i det hela.) Ytterligare dagar gick innan jag fick tummen loss, satte mig i bilen till Jysk och bytte till gardiner med rätt mått.

Nu är de på plats och man kan både rulla dem upp och ner och det är så skönt att sova i mörkret! Nu ska jag bara ta mig till Ikea en gång till och reklamera de första gardinerna, de har kommit så långt så att de ligger i bilen men jag väntar in något ärende på samma håll och det kan ju dröja 🙂

Äntligen rullgardiner!

Äntligen rullgardiner!