Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Hej igen!

Det blev visst en liten lucka här i bloggen! Jag har varit både här och där men nu är jag på plats igen. Jag har arbetat med barnbokskursen och idag har jag skickat in den sista uppgiften. Kursen har varit mycket lärorik och jag har fått mycket inspiration. En sista uppgift är kvar i veckan och det är att läsa de andras projekt och ge feed back.

Sen har jag varit iväg på några bolagsstämmor, jag är delägare i några spännande start-up företag och nu är det säsong för stämmor – ingen är den andra lik! Väldigt roligt.

Vi har också varit iväg på semester på Legoland och Lalandia i Billund i Danmark. Det var femte gången vi var där och vi tycker det är så fint där. Legoland och Lalandia ligger precis grannar så det finns mycket att sysselsätta sig med. Vi har också varit en tur till Köpenhamn Zoo och tittat på den nya byggnaden för isbjörnen och sett den nya noshörningsbabyn (inte så liten baby!). Jag tycker dock att den nya byggnaden var lite liten för en isbjörn… det är jättefint på Zoo men det är ändå alltid beklämmande att se djuren i fångenskap.

Föregående

Gullig present – receptbok att göra själv!

Nästa

Vårens första fästing

4 kommentarer

 1. Eftersom jag är så nyfiken måste jag ju fråga – hur har det gått med barnboken? Har du en målsättning att skicka in till förlag?

  • Eva Maria

   Hej Matilda! Jag har en idé till en barnbok som jag har haft rätt så länge och det var lite därför jag gick kursen. Jag tycker att jag fick många bra verktyg på kursen men framför allt fick jag inspiration och modet att bara prova på. Så det är långt kvar till att skicka till förlag men lite närmare! Jag har börjat så smått men mitt största dilemma just nu är att få tiden att räcka till, också att jag har svårt med disciplinen att sätta mig ner och arbeta. Nu har jag fått tips av en bekant (som forskar på universitetet) att jag ska prova Pomodoro-tekniken för att få mer gjort. Känner du till den? Så nu stänger jag av mail och annat och sätter en timer på 40 minuter (den tiden passar mig), pausar och sen sätter jag mig igen med timern. Min bekant går upp kl 5 på morgonen för att arbeta 2 timmar men jag är inte riktigt där än!! Oftast tycker jag det mesta arbetet jag gör är lustfyllt men på sistone har det tagit emot lite! Kanske du har några kloka råd?

   • Spännande!
    Jo jag körde med en pomodoro-app ett tag, men det funkar bäst om man har 2-3 timmar fria att utföra uppgiften. Jag har nog inga kloka råd som går att tillämpa när det gäller utanför ordinarie arbetstider. Möjligen att sätta upp delmål som känns möjliga. Kanske också att unna dig själv att åka iväg en helg/några dagar till en ort/plats du kan sitta ostörd på. Jag finner miljöombyte väldigt givande, särskilt om det innebär att jag inte “störs” av möten, mail osv.
    Lycka till! 🙂

    • Eva Maria

     Nyligen har jag pratat med två personer som åkt iväg och arbetat. Den ena åkte iväg i tre veckor, det låter jättebra! Jag behöver också ett par timmar för att sätta mig ner och arbeta, på en halvtimme hinner man inte så mycket. Tyvärr är jag ingen kvällsmänniska men jag har provat att stretcha dygnet lite men det fungerar inte riktigt för mig – jag blir så trött 🙂 Läste nyligen en bok om sömn som heter En perfekt natt av Björn Hedensjö, den var verkligen intressant och innehöll mycket fakta om sömn och även hur man har sovit förr i tiden när man mer följde ljuset (man hade ju inga lampor) och årstiderna.
     Delmål är bra! När jag rensar ut sätter jag upp små delmål, t ex en byrålåda.
     Jag ska också se om jag hittar pomodoro-appen!
     Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén