Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Rean rasar för fullt i ett varuhus nära dig!

Igår var familjen en sväng på Emporia (det stora varuhuset utanför Malmö). På parkeringen fanns få lediga platser. Vi skulle äta sushi som de har väldigt god där. Vi blev medvetna om att det nyligen varit lön, semesterersättning och skatteåterbäring. Tillskotten bränner i plånboken och de faller lägligt samman med sommarens rea och det svala vädret. Jag rycktes med i rea-stämningen och kände adrenalinet rusa till i blodet. Jag sade till mannen att passa barnen, så försvann jag in i reavimlet. En skoaffär som jag gillar hade super-rea – ta 2 par skor betala för 1 par.  Jag provade en massa skor tills jag blev helt yr och svettig. Jag valde ett par som passade nästan (typiskt rea tänk) och dessutom var paret lite omaka i färg men jag skulle få dem ÄNNU BILLIGARE! Och den lilla färgnyansen skulle inte märkas alls förklarade expediten övertygande. Sen var jag ju tvungen att välja ett par skor till för att få det ena paret gratis. Det tog en tid och jag bestämde mig för ett par sneakers som jag nästan tyckte om.
 
Men sen fick jag någon form av tanke i huvudet. Dessa skor är inte de jag egentligen vill ha. Hade de inte varit på rea hade jag inte ens funderat på att köpa dem. Jag ställde tillbaka båda paren och gick ut ur affären. Tomhänt letade jag upp resten av familjen som höll på att bråka i leksaksaffären. Vi lade benen på ryggen och åkte hem.
 
Så idag har jag beställt ett par skor på nätet, ett par som jag verkligen vill ha och har funderat på länge. De var inte på rea. Jag kan inte säga att jag behöver dem men det kändes bättre att välja något som jag vet att jag kommer att använda. Jag har likadana sedan innan som börjar bli slitna så jag visste vilken storlek jag skulle ha.
 
Hur tacklar du rea-attacken? 

Föregående

Cykelbussen på uppdrag!

Nästa

Tips när du vill sälja på Loppis!

8 kommentarer

 1. Åh nej! Har den kommit REDAN? Den halvårliga attacken motstås bäst genom att avlägsna sig snabbast möjliga och sedan INTE återvända till stan förrän de normala höstpriserna återkommer. Tänker att sommarstuga utan nätuppkoppling och närbelägna köpcentrum är bästa framgångsreceptet.

  Emporia är ju ganska nära mig, du borde kommit hit istället 🙂

 2. Inköpslista, det är min metod. En väl utvecklad genomtänkt inköpslista, helst med ett objekt i taget, och med noga specificerade krav. Finns inte det, finns det ingenting. Det hjälper mig att vakna upp och tänka: men det var ju inte detta jag skulle ha, detta är ju inte helt helt hundra procent rätt. Och hua för Emporia, riktigt räligt.

 3. Good on you! Måste ha känts grymt skönt att komma därifrån tomhänt. Det är så lätt att bli förförd av reor. Jag gör mitt bästa att undvika dem.
  Har hört att de har Myrorna eller någon annan secondhand-butik på Emporia, hur är den?

  • Eva Maria

   Hej Matilda! Ja, det kändes jätteskönt! Nu har jag hållit mig borta från affärerna. Snart ska vi till en storstad men jag ska försöka fokusera på sevärdheterna 🙂 Det stämmer att Myrorna har en butik på Emporia och den är jättefin. De har fin ordning och rolig skyltning. Jag har varit där några gånger och även lämnat kläder och saker där. De tar inte emot möbler och stora saker för att de ligger på översta våningen. När jag har lämnat saker där känner jag mig så duktig så då njuter jag av en fika på Barista.

 4. Iår bestämde jag mig för köpstopp på ting under julimånad. Jag handlar nödvändigheter som mat, mediciner och lägger till upplevelser. Och det går riktigt bra. Rean är inte för mig. Tittar inte på den. Dessutom har jag uppehåll för klädinköp till september från 1 juni. I år går det mycket lättare. Jag vet ju att jag kan. Tack vare vårt samarbete bland annat.

  • Eva Maria

   Det låter så bra! Man blir ju inte lyckligare av shoppingen, bara en väldigt liten stund. Jag ska också försöka mig på ett klädköpstopp snart igen! Det kändes bra sist när man hade klarat det! Lycka till med ditt köpstopp!

 5. Klokt… Och tänk vad lätt det är att svepas med…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén