Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Tips när du vill sälja på Loppis!

I söndags var det dags igen för Loppis i Kyrkheddinge! Jag och min Loppis-kompis hade en lyckosam dag. Vädret var inte det bästa men det visade sig att det var ett bra väder för Loppis. Det var varmt och mulet men inte regn. Egentligen perfekt för Loppis. Men det var färre besökare än sist och det kan vara vädret som skrämde bort dem eller att folk är bortresta.

Vi lyckades sälja en hel del. Jag sålde några små möbler, leksaker och kläder. Jag fick ihop 1200 kr. Sen är det ju svårt att låta bli att spana in vad andra säljer…. den här gången var det återigen en vas som jag fick med mig hem. Den var så liten och söt och bortglömd – och bara 10 kr! Jag köpte också en ny lampskärm och två ljuslyktor. Några klädesplagg fick jag av min väninna också!

En söt vas fick följa med hem! Bara 10 kr! Jag har satt några nyponrosor i den.

En söt vas fick följa med hem! Bara 10 kr! Jag har satt några nyponrosor i den.

Lampskärm (som ny) och ljuslyktor! Mysfaktorer!

Lampskärm (som ny) och ljuslyktor! Mysfaktorer!

Är du sugen på att sälja på Loppis tycker verkligen att du ska göra det! Det är roligt och alla är så glada när de går på Loppis. Barnen tycker det är kul att följa med också. Det är bra att ha ett bestämt datum så har man tid på sig att rensa ut tills dess.

Några tips när du ska sälja på Loppis:

 • Var tidigt på plats. Loppisen kan bli full och du får åka hem igen, det är snopet. Loppisen öppnar kanske senare men många spekulanter är där tidigt och letar efter guldkornen. Har man tur kan man få sålt det mesta redan innan Loppisen öppnat!
 • Ta med ett bord eller hyr ett bord om det finns möjlighet till det. Då är det lättare för dig och kunderna att se sakerna och man slipper böja sig. En stol är inte fel heller, man blir rätt trött i fötterna av att stå upp i flera timmar!
 • Ta med ordentligt med växelkassa och påsar till kunderna att bära sina fynd i. (Missade själv påsarna på min första Loppis! Då blev kunderna lite besvärade!)
 • Bli inte rädd om kunderna prutar (för pruta vill de göra!). Börja med att erbjuda ett högre pris så att det finns prutmån. Tycker kunden att det är för dyrt och inte prutar kan du själv ropa tillbaka kunden och sänka priset. Vissa kunder tycker det är obehagligt att pruta. Stå på dig och förhandla fram ett pris som båda blir nöjda med. Du ska inte känna dig lurad.
 • Fixa medhavd fika och dricka. Är det mycket ruljans kan det vara svårt att gå ifrån och fika.
 • Keps, solglasögon och solkräm!! Även om det är molnigt tar solen och du kan komma hem med en röd näsa.
 • Bekanta dig med grannarna så kan ni passa varandras saker om ni behöver gå på toaletten. Trevligast är att åka med en kompis men det är inte alltid man får till det.
 • Har du visitkort eller något du vill passa på att dela ut så ta med det.
 • Bestäm hur du vill göra med sakerna som inte blir sålda. Vill du ta med dem hem igen eller  så kan du köra och skänka dem på vägen hem till någon föreningen eller lämna på Återvinningen som brukar ha container för saker man vill skänka.

LYCKA TILL!
Tipsa gärna här på bloggen om en Loppis som du gillar och vill rekommendera!

Hamnade nästan först i kön den här gången!

Hamnade nästan först i kön den här gången!

Föregående

Rean rasar för fullt i ett varuhus nära dig!

Nästa

Artikel i Wellness!

2 kommentarer

 1. Utanför Slättåkra ca 16 km utanför Halmstad, eller rättare sagt innanför om man tittar på kartan finns Maggans stationära loppis i två av gårdens byggnader. Maggan har öppet ofta och mycket och hon har massor av olika sorters saker till bra pris.

  Varje sommar öppnar Maggan upp för en traditionsenlig “Sommarloppis” och då får vem som helst släpa med sig loppisgrejer och ev. eget bord och ställa upp på en stor gräsmatta på gården. Det kostar ingenting att stå där och Maggan gör dessutom en hel del reklam för evenemanget. Det brukar komma massor av folk, både köpare och säljare. I år är det helgen 4-5 juli (nu i helgen) som gäller och loppisen är öppen mellan 11-16. Vill man sälja kommer man en timma tidigare med fullastad bil.

  • Eva Maria

   Tack för tipset! Låter som en toppen-loppis!! Är du där i helgen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén