Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Samarbete med MOVEBYBiKE – Sveriges grönaste åkeri!

Jag har sugit på karamellen länge men nu är det dags att berätta nyheten för er här på bloggen. Jag har blivit ägare till en fantastiskt fin cykel – en fraktcykel. Ni som följt bloggen vet att jag har en Christiania-cykel sedan tidigare men nu har jag gått upp en storlek. Men det är inte jag som ska cykla på den nya cykeln utan den kommer att hyras ut och cyklas av företaget MoveByBike i Lund. Det är ett samarbete mellan mig, Staffan Sölve och Martin Lundgren, de två killarna som nu är i färd med att starta upp MoveByBike i Lund.

Vi tre träffades på en nätverksträff i Lund där jag var inbjuden att föreläsa om min bok. Jag fick en presentation av företaget MoveByBike och föll verkligen för idén med cykeltransporter inom städer istället för att köra små transporter med lastbilar och bilar.

Cykeln och jag utanför Saluhallen i Lund!

Cykeln och jag utanför Saluhallen i Lund!

MoveByBike startades i Malmö av Johan Wedin och Nils Wedin (far och son) för några år sedan. De älskar att cykla och brinner för att hålla cyklarna i fint skick i sin verkstad. Deras varumärke har blivit en symbol för miljövänliga transporter inom städer och längs vägen har andra personer med samma intresse startat upp åkerier med deras varumärke i Stockholm, Uppsala och nu Lund.

Cykeln kan trampas men det finns även en elmotor som laddas under natten. Idag kör cykeln fasta turer med bland annat bröd och blommor. Mindre flyttlass är något som också passar utmärkt att transportera – det blir en miljövänlig flytt – ingen motor på tomgång här inte! Skåpet på cykeln kan tas av och bytas ut mot andra öppna flak. En speciell insats med små stolar finns så att dagisbarn kan åka med den, då byter cykeln namn till Cykelbussen. I Lund under studentdagarna kan ni få se cykeln susa förbi med nybakade studenter på flaket!

Boka en transport med cykeln gör du enkelt på hemsidan MOVEBYBiKE

Ni kommer att få följa hur det går för cykeln på sitt nya arbete! Jag är så glad för den.

Trevlig helg! Kram Eva Maria

Föregående

Park & Ride på Mors dag

Nästa

Från PC till Mac

5 kommentarer

  1. Men så otroligt fyndigt!

  2. Sofie

    Kul att se dig & cykeln på samma bild. Ni är båda snygga. Trevlig helg! Kram Sofie

  3. Fantastiskt roligt att vi är igång med samarbetet!

  4. Så himla coolt! Vilket framtidsföretag!

  5. Vilken rolig och praktisk idé! Perfekt om man t.ex. köper en begagnad möbel och behöver frakta från en plats till en annan och man inte har körkort/bil.
    Hoppas många får upp ögonen för cykeln. Lycka till! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén