Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Park & Ride på Mors dag

I söndags var det Mors dag och jag fick så fina presenter av barnen. Ett par örhängen, ett egentillverkat armband och en användbar sladd till min dator. Så jag var mycket nöjd!

Sen skulle vi åka och fira Mors dag hos nästa generation, alltså hos min mamma. Jag var trött och förkyld så jag tänkte att jag var nog ingen bra bilförare den dagen. Istället så körde vi bilen de två milen hemifrån till Hyllie (Malmö) och hoppade på tåget där för att åka de resterande tio milen till Ängelholm. Det var jätteskönt att slippa Mors dags-trafiken på E6:an. Jag blir alltid så stressad när jag ska köra lite längre och jag håller krampaktigt i ratten. Det är jobbigt att ligga och köra om alla långtradare och hålla superkoll. När jag kommer fram till mitt mål kan jag vara jättetrött! På tåget kan man ju blunda och slappna av.

Men det blev nog inte så ekonomiskt egentligen. Parkeringen på Hyllie brakade loss på 120 kr och tågbiljetterna 300 kr tur och retur för mig och de två små. På väg från parkeringen till tågperrongen passerade vi en Pressbyrå och barnen tyckte att vi absolut måste ha färdkost och var sin tidning för den “långa” tågresan på en timme och en kvart. Efter en lite för lång stunds botaniserande i Pressbyrån var vi dessutom nära att missa tåget så vi fick springa till perrongen. Till tåget fick vi med oss en påse med tidningar, bullar och drickor för 204 kr. (Detta småhandlande är min last, så jag ska faktiskt inte skylla på barnen!)

Mors dagen blev lyckad och det var skönt att åka med tåget. Jag kommer att göra det fler gånger. Det tog en timme extra i vardera riktning men det är ok tycker jag.

Brukar du Park & Ride?

Föregående

Så söt hylla! (DIY)

Nästa

Samarbete med MOVEBYBiKE – Sveriges grönaste åkeri!

  1. Håller med om att tåget ofta är såå mycket bekvämare. Barnet kan härja fritt och man kan fika under färden utan att behöva stanna eller dammsuga bilen efteråt. 🙂
    Kan tycka att parkeringsavgiften var lite väl saftig. I den bästa av världar hade man ju istället haft en mycket billig eller gratis parkering för de som ställer bilen för att ta tåget. Någon kanske kan tänka ut ett sånt system som liksom är beroende av att man verkligen tar tåget. Först då är parkeringen gratis. Det måste ju gå.

    Vi åker sällan bil men i sommar tänkte vi ta tåget till Falun för att hyra en bil där. Säkert inte billigt men jag sitter inte och kör hela vägen dit utan att ha någon att byta av med. Då blir det liksom den enda möjliga lösningen för att både kunna komma dit och sedan ha en bil där. Hade önskat att det här med hyrlösningar blir lite billigare och lättare att hantera. Tror det är framtiden 🙂 + tåg såklart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén