Jag har berättat tidigare här på bloggen att jag har hyrt ett litet kontor till min verksamhet. Det har varit mysigt att sitta där och arbeta och jag har kunnat fokusera mer. Hemma är det lätt att koncentrationen bryts – man lägger in en maskin tvätt eller ser ett TV-program. Fram till i julas har jag suttit mycket i mitt hyrda kontor men nu under våren har jag inte varit där så mycket. Ofta har jag ett möte på förmiddagen och då har jag inte åkt till kontoret utan åkt direkt hemifrån. Sen spelar jag tennis och då försvinner den dagen… så nu bestämde jag mig för att säga upp det lilla rummet och flytta hem mitt kontor. Det känns lite tråkigt men jag tror ändå att det blir mer effektivt för min arbetstid.

Tanken med mitt hyrda kontor var också att jag skulle få en tydlig gräns mellan arbete och fritid men samtidigt är det bra att kunna nyttja de små stunderna mellan varven. Och hyran var ju inte gratis, så jag tyckte att det var slösigt att fortsätta hyra det. När jag sade upp kontoret fick jag reda på att det var 6 månaders uppsägningstid. Det hade jag missat när jag skrev på hyresavtalet – känns surt! Men förhoppningsvis hittar de en ny hyresgäst snart, det är ett populärt kontorshotell. (Det heter Halörhuset.)

Alla pärmar, papper och lådor har nu ockuperat vårt hem. Det är väldigt rörigt efter att kontoret har flyttat hem! Tänk så mycket man kan stuva in på 10 kvm under 2 år! Jag tar lite varje dag och ordningen börjar långsamt komma tillbaka. Vi har inget riktigt arbetsrum hemma utan vi har gjort om ett vardagsrum till vad vi kallar för mediarum. Här spelar barnen på sina datorer och nu har jag klämt in mig här med mitt skrivbord, pick och pack. Barnen tycker det är kul och frågar om vi ska ”arbeta”. Jag skojar och säger att jag ska skvallra till chefen att de bara spelar datorspel.

Efter jag har flyttat hem och fått mitt skrivbord på plats har det gått rätt så bra. Jag har arbetat med en föreläsning som jag ska hålla i Trollhättan i september, ser mycket fram emot den. Kommer att berätta mer om mitt arbete med den och tar gärna emot tips på vad ni läsare skulle vilja veta om mig och om att rensa ut om ni skulle gå på en föreläsning!