Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Artikel om att Rensa ut i Sydsvenskan idag!

Kan inte vänta med att läsa den här artikeln!

Kan inte vänta med att läsa den här artikeln!

Fick precis ett sms från min granne där det står:
– Har du hämtat tidningen idag? Stor artikel om att Rensa ut, sidan C6-C11.

Jag fick kasta på mig gummistövlarna och ut till brevlådan. Flera sidor om att Rensa ut och nu ska jag läsa den! Har skummat lite och artikeln handlar bland annat om boken Stuffocation av James Wallman. Jag har köpt den nyligen men inte hunnit läsa den.

Stuffocation av James Wallman - i väntan på läsning.

Stuffocation av James Wallman – i väntan på läsning.

Så nu får jag tända mysljus och krypa ner i soffan och läsa artikeln! Kan en söndag börja bättre?! Här kan du läsa den på Sydsvenskan.

Föregående

Äntligen en tur i Teslan!

Nästa

Storstädningen bokad!

8 kommentarer

 1. Intressant artikel och boktips!
  Kan också tipsa om The Comfort of Things om hur vi förhåller oss till föremål i vardagen och vilken betydelse de kan ha för oss. Det är ett antropologiskt forskningsprojekt i London (denna bok är inte alls teoretiskt, bara fantastisk etnografi!) http://www.bokus.com/bok/9780745644042/the-comfort-of-things/

  • Eva Maria

   Tack för tipset Matilda! Den låter mycket spännande! Hittar ytterligare en bok av honom som heter Stuff, den verkar också bra! Får nog bli en Bokus-order snart… har faktiskt rensat ut lite böcker i helgen som jag ska köra iväg till Erikshjälpen imorgon, då blir det så tomt och ekande i bokhyllan 🙂 http://www.bokus.com/bok/9780745644240/stuff/

   • Jag är inte så förtjust i Stuff-boken för att den är en sammanfattning av hans tidigare studier och mer populärvetenskaplig. Men, med det sagt tror jag att den är betydligt mer lättläst för icke-antropologer och det är ju absolut positivt!

    • Eva Maria

     Det är så många böcker jag vill läsa nu! Det finns ju träningsresor, kanske man skulle ordna en läs-resa? Typ res med oss och ligg under parasollet 8-18 och läs. På kvällen träffas vi och äter middag och berättar om vad vi läst! Trevlig helg! Kram Eva Maria

 2. Intressant artikel för alla oss som funderar på eller har börjat rensa!

 3. Intressant artikel! Blev genast sugen på att rensa lite till i bokhyllan…

 4. Ungefär hur mycket kostar det att anlita en städfirma för storstädning? (kanske skiljer det mycket mellan olika orter)

  • Eva Maria

   Hej Anna! Det pris jag har fått för min “storstädningsdag” är 7000 kr inkl moms minus rutavdrag (är det 50% ?). De ska skicka faktura med moms och alla detaljer (jag vill inte betala svart!). Då kommer två eller tre personer som ska städa i 8-10 timmar. Kommer två personer X 8 timmar = 16 timmar. Jag har inget annat pris att jämföra med men jag tycker att det låter som ett bra pris. De ska putsa fönster utomhus och inomhus (vi har 5 meter i takhöjd i vardagsrummet med flera fönster längs upp, så man får ha en ställning). Vi har två badrum och en gästtoalett och ett litet kök, fyra sovrum, två vardagsrum och en hall/tvättstuga. Vår boyta är 225 kvm i ett plan. (Inte så kompakt living!) Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén