För ett tag sedan var jag på elbilsmässan här i Höllviken och fick provköra elbilar. Det var en ny upplevelse för mig. Väldigt fina och tysta var de. Så nu var det Teslan som jag har varit sugen på att provköra. Emporia (köpcentrumet utanför Malmö) har just nu en station där man kan får provköra men det har inte blivit av ännu.

Provkör Telsa på Emporia!

Provkör Telsa på Emporia!

Men ibland har man tur och förra  helgen fick vi hembesök av en nybliven och väldigt glad Tesla-ägare! Så nu fick jag åka – och åka blev det av kan jag berätta!! Riktigt fort går den, speciellt när man ställer in den på Insane Mode. Då kommer den upp i 100 km/h på 3,3 sekund.

Vi letade upp en raksträcka och när vi stod helt stilla och väntade på take-off fick jag ångest! Precis som när man ska åka berg-o-dalbana och man sitter och väntar på start. Gasen i botten, så trycktes man bakåt i sätet och vips så var man uppe i 100 (och lite över!). Kändes som om bilen skulle lyfta från marken, helt galet! Jag blev åksjuk! 700 hästkrafter, rätt mycket, min egen bil har 200 och den tycker jag är rätt så hästkraftig. Nu har det kommit ett nytt Mode till Teslan – Ludicrous, då den ska gå ännu snabbare, typ ännu galnare skulle jag vilja säga!

Några bilder från min åktur:

Filt Tesla i bagaget!

Filt Tesla i bagaget!

Hur söt kan en bilnyckel bli?

Hur söt kan en bilnyckel bli? Det räcker att du har den i fickan så kan du starta bilen.

Rätt så fin!

Eftersom den inte har någon motor under huven är det plats för bagage både fram och bak! Batteriet sitter som en platta under bilen.

IMG_3998

 

IMG_4006

På skärmen i bilen kan du se alla Super Chargers så att du kan ladda längs vägen!

På skärmen i bilen kan du se alla Super Chargers så att du kan ladda längs vägen!

Hm, inte laddare i hela världen precis...

Hm, inte laddare i hela världen precis… I Japan och Australien hittar vi några också.

Några gånger nu på sistone har jag sett en Tesla i backspelgen på motorvägen och då har jag hållt mig kvar i högerfilen. De bara susar om helt tyst i hög fart, nästan spooky. Det tar ett tag att vänja sig vid att elbilarna inte hörs när de kommer.

Kör lugnt på vägarna!
Kram Eva Maria!