Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Black Friday imorgon!

Nu närmar det sig Black Friday imorgon. Traditionen kommer från USA och rätt så nyligen har den kommit hit till oss. Det har varit dagen efter Thanksgiving när många var lediga och ute på stan vilket affärerna nappade på. Under senare år är förklaringen till Black Friday att affärernas räkenskaper går från förlust (röda siffror) till vinst (svarta siffror) och som en Kick-start på julhandeln.

Här hemma har jag förstått att många affärer erbjuder halva priset på sina varor. Själv har jag redan fått flera mail om rabatter (trots att jag avsagt de flesta prenumerationerna så är det några som hittar fram!) och det är klart att jag blir frestad att handla. Men jag funderar på vad det är för varor som reas i butikerna. Är det varor som folk har tänkt att köpa eller är det liksom det krafset som inte har blivit sålt och butikerna hänger på folkets köpiver och dumpar iväg lagret?

Föregående

Smygstartat julen i helgen!

Nästa

Möte IRL med Händelsevis!

3 kommentarer

 1. Min spontana reflektion över det jag sett, är att det ofta är grejer som folk redan har. Men att de nu får tillfälle att handla en uppgradering för ett schysst pris och att därför åker den nuvarande modellen ut från hemmet trots att den är fullt funktionabel.

  Finns det inga bra traditioner som inte innebär nyproduktion/nykonsumtion som vi kan börja anamma?

  • Eva Maria

   Det vore trevligare att fira sådana traditioner! Kanske en Riks-loppis dag eller något sådant? Idag är det Lyx-loppis i Malmö i Baltiska hallen. Jag är jättesugen på att åka dit men hinner nog tyvärr inte! Igår var det Köpfria dagen men den liksom drunknade i all reklam om Black Friday. Jag förstod först på fredag kväll att det var Köpfria dagen igår!! Jag handlade mat och beställde tvål från Frankrike via nätet eftersom jag fått mail med en rabattkod…. Jättedumt egentligen men när jag var där för två år sedan hittade jag en serie produkter som tvål, handkräm mm med olivolja i och nu har jag beställt från dem i två gånger. Det doftar så gott och man får en fransk känsla i badrummet! Nu passade jag på att beställa extra produkter som jag ska ge bort i julklapp! Tänker att det ändå är sådant som förbrukas…
   http://www.uneoliveenprovence.com/#/produits/cosmethique/

 2. Riksloppis-dag låter ju riktigt spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén