Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Ordning på nattduksbordet?

Vad har ni för strategi för era nattduksbord? Mitt brukar slamma igen totalt mellan varven. Det är böcker och tidningar som jag börjar i flera på en gång. Nu inför att städfirman skulle komma så fick jag ta ett ryck för att de skulle kunna komma åt att städa. (Bara att beställa städningen fick en positiv inverkan…!)

Nattduksbordet före röjning!

Nattduksbordet före röjning!

Nattduksbordet efter - med Marie Kondos bok Konsten att städa som jag läser nu!

Nattduksbordet efter – med Marie Kondos bok Konsten att städa som jag precis läst ut!

Minimalistiskt nattduksbord - lagom till en bok och öronpropparna!

Minimalistiskt nattduksbord – lagom till en bok och öronpropparna! (Bild från hotellrum.)

 

Föregående

Idag har städfirman varit här!

Nästa

Känner mig som Vintage!

7 kommentarer

 1. Beatrice

  Jag har också läst Lisa Jewell’s “Fågelburen” som ligger/låg vid din säng. Mycket tänkvärd och på ett sätt lite otäck. Försöker hålla det så rent som möjligt på mitt sängbord. En liten ljuslykta, en väckarklocka, ett vattenglas, telefonen som bu till väckarklockan 😉 och så en aktuell bok.

  Vilken lyx med storstädning. Härligt!

  Ha det gott.

  Kram
  Beatrice

  • Eva Maria

   Hej Beatrice! Det låter som du har fint på ditt nattduksbord! Det är skönt att inte ha det dammigt och belamrat. Jag tror inte att det är bra för sömmen att sova i ett stökigt rum! Jag älskar att ha rena lakan och släppa in frisk luft innan jag ska sova. När jag köper lakan väljer jag med omsorg, de måste vara mjuka! Vissa lakan jag köpt har varit stela och stickiga så de har inte blivit så långlivade.
   Kul att du har läst den boken också! Det var ett tag sedan jag läste den men jag har behållt den för den handlar ju om att rensa ut 🙂 Den är så intressant men som du säger också otäck. Jag tycker synd om kvinnan att hon inte kunde få professionell hjälp tidigare så att hon kunde sluta samla. Den är så osminkat skrivet och jag gillar det. Ha det fint! Kram Eva Maria
   https://rensaut.nu/2015/03/boktips-fagelburen-av-lisa-jewell/

 2. Petra

  Du är inte ensam om att ha öronproppar på sängbordet. Jag har en burk med lock där jag förvarar mina proppar. Då jag är ljudkänslig sover jag alltid öronproppar. Sover så mycket bättre när det är tyst och jag slipper alla störande ljud. Bara vetskapen att man inte kommer att störas under natten gör att man sover bättre. Tycker det är hur skönt om helt att plugga in öronpropparna riktigt djupt i öronen och höra hur alla ljud stängs ute mer och mer när propparna expanderar i öronen för att till slut bli helt tyst. Ibland får jag dock lite ont i öronen av öronpropparna. Har du något tips på sköna öronproppar att sova med?

  • Eva Maria

   Hej Petra! Vet du, jag är också storförbrukare av öronproppar! Nästan så att jag kan säga att jag är beroende. Även om jag vet att det kommer att vara tyst där jag ska sova behöver jag mina öronproppar! När jag reser ser jag till att dubbelkolla så att öronpropparna är med. Lite som en snuttefilt 🙂 Oftast kan man få öronproppar på hotell om man har glömt men jag har aldrig fått några bra. Jag har provat många olika men mina favoriter sen en tid tillbaka är dessa från Apoteket (extra högdämpande):
   https://www.apoteket.se/produkt/apoteket-oronpropp-5-par-245515/
   Jag kan också få lite ont i öronen periodvis. Vissa proppar finns i olika storlekar och då kan man köpa small, eller för barn, så trycker de inte så mycket i öronen.
   Ibland när det blåser och jag promenerar på stranden stoppar jag in öronpropparna, det är väldigt skönt för att skydda öronen från vinden.
   Kram Eva Maria

   • Petra

    Känner verkligen igen mig i det du skriver. Inte tänkt på det tidigare men kan man nog säga att man är beroende av öronproppar. Har jag inte öronpropparna på mig så kan jag nästan inte somna. Somnar så mycket snabbare när det är helt tyst. Vet precis hur det är att bo på hotell och ha glömt ta med öronpropparna. Har de öronproppar att erbjuda så brukar de ytterst sällan vara sköna att sova med. Brukar alltid ha öronproppar i jackfickor och väskor för att vara säker på att jag får med mig minst ett par om jag är borta.

    Jag sover också med samma sorts öronproppar från Apoteket. Tycker att det är bland de bättre jag har provat. Dämpar riktigt bra och är rätt sköna att ha på sig varje natt. Dock blir jag som sagt var ibland öm i öronen av att alltid sova med dem på mig. Så brukar försöka att sova utan ibland även om det är svårt att somna.

    Jag har också öronproppar på mig om jag tar en promenad när det är blåsigt ute. Tycker att det drar kallt i öronen även om jag har mössa på mig så brukar också ha öronpropparna insatta. Faktiskt rätt skönt att slippa alla ljud när man tar en promenad.

 3. Har numera bara den pocketbok jag f. t läser på mitt “sängbord” ( läs: pall ) men när jag var som mest bokmal så hade jag en hel drös böcker i sängbordet, blev så less på det o. det var också därför jag gjorde mig av med sängborden, d.v.s “mota Olle i grind” 🙂

  • Eva Maria

   Jag försöker att läsa en bok i taget nu! Annars är jag expert på att börja på flera böcker samtidigt, kanske en faktabok, en roman, en tidning… Eftersom jag är med i en bokcirkel så fokuserar jag på den boken först och sen väljer jag en ny!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén