Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Nytt År – Nya chanser!

En frukt om dagen!

En frukt om dagen!

Jag gillar det här med nyårslöften. På något vis så får man en ny chans att dra ett streck över det gamla och börja om på nytt. Sen är det såklart många löften man inte har hållit genom åren… Inför 2016 har jag funderat på vad jag ska ha som nyårslöften och kommit fram till att det ska vara något konkret och mätbart. Jag har läst om att sätta mål enligt modellen SMART:

 • Specifikt
 • Mätbart
 • Accepterat
 • Realistiskt
 • Tidssatt

Förutom det gamla vanliga att jag ska äta nyttigare och röra mig mer (medmera!) så har jag vaskat fram tre mål för 2016:

 1. Rensa bland arbetsuppgifter och fokusera mer på rätt saker.
  Här har jag gjort en preliminär lista på uppgifter som jag ska försöka avveckla under 2o16. En person sa följande till mig för ett tag sedan:
  Fundera på om du gör saker rätt eller om du gör rätt saker. Detta satte igång tankar hos mig och jag insåg att jag gör för många olika saker och behöver välja bort några och fokusera mer på ett färre antal. Kvalitet framför kvantitet alltså!
 2. Rensa på loften.
  Vi har två loft som jag har berättat om tidigare. De är ca 10 respektive 30 kvm och här har det slammat igen. Vi bär upp och bär upp men aldrig ner… Mitt mål är att städa på loften 1 timme/vecka. Jag ska klättra upp och ställa äggklockan på en timme. Sakerna ska antingen skänkas, säljas eller sorteras i någon form av ny förvaring (helst ska det inte finnas så många saker kvar att förvara).
 3. En frukt om dagen.
  Tycker mycket om frukt men äter inte alls många frukter, det ska vara mycket vitaminer i frukt så varför inte prova? Det kommer att bli 366 frukter – det är ju skottår 2016! Nu ser jag ett helt berg av frukt framför mig. Jag vet att reklamen säger att man ska äta fem frukter om dagen men det kommer jag aldrig att kunna komma upp i så jag väljer en frukt så blir målet realistiskt. (Detta är ett löfte i repris som jag aldrig lyckats hålla!)

Har du formulerat några nyårslöften? Kanske vill du hänga på något av mina?

GOTT NYTT ÅR önskar Rensa ut!

Föregående

Träningsdagbok 2015

Nästa

Följ Händelsevis som rensar ut 2016!

2 kommentarer

 1. Låter som viktiga och realistiska mål. Lycka till 🙂
  Just det där med arbetsuppgifter är något även jag behöver se över och kanalisera min energi till den viktigaste uppgiften jag har – skriva färdigt “den där boken”

  • Eva Maria

   Det är ett mycket bra uttryck att “kanalisera sin energi”! Det är precis det jag vill uppnå! Man har en viss mängd energi men ofta gör man en massa saker som inte leder en i rätt riktning. Så spännande att du skriver en bok! Är det inom din forskning? Jag har nyligen läst boken Konsten att fokusera av Christina Bengtsson. Hon är världsmästare i skytte och kan verkligen konsten att fokusera så att säga. I sin bok har hon skrivit fakta och tips om hur man kan fokusera och koncentrera sig bättre (lärde mig att det är inte samma sak) parallellt som hon berättar om sin karriär inom skytte. Jag tyckte mycket om boken, den var så passionerat skriven och kom från hennes hjärta kändes det som. http://www.bokus.com/bok/9789187419904/konsten-att-fokusera-109/
   Lycka till med att kanalisera din energi! Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén