Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Följ Händelsevis som rensar ut 2016!

Bloggen Händelsevis har idag börjat sitt projekt med att rensa ut under 2016 genom att följa min bok. Vecka för vecka med början i hallen kan ni följa utrensningen och jag lovar att ni kommer att bli inspirerade! (Lycka till Händelsevis!) Jag kommer också att följa Händelsevis, det behövs rensas lite här hemma! Jag känner mig så motiverad och jag har bokat in att sälja på Loppis under våren och jag kommer att skänka och sälja saker på andra sätt också. Det känns lättare att rensa när man har kanalerna ut ur hemmet färdiga!

Att rensa ut innebär att fatta två beslut för varje sak:

1. Ska jag behålla eller rensa ut saken?

2. Om jag behåller saken, var och hur ska jag förvara den? Om jag rensar ut den, ska jag skänka, sälja eller slänga den?

Psykolog Volen Ivanov som medverkat till min bok menar att personer som har svårt att rensa ut kan ha svårt att fatta beslut i andra delar i livet också. Jag tycker att jag har övat upp min förmåga att fatta ”behålla/rensa ut-beslut”. I början gick det väldigt långsamt och jag fick pausa ofta och skjuta upp vissa beslut till nästa dag när jag kände mig i ”rensa ut-form”. Men jag känner att det är viktigt att det får ta tid med besluten, man vill liksom inte fatta förhastade beslut och sedan ångra sig.

Precis för ett år sedan var Volen och jag med i morgonsoffan i TV4! Det var nyårsdagen och jag och familjen tog en liten semester till Stockholm och firade nyår där. Missade du inslaget kan du titta på det här:

Föregående

Nytt År – Nya chanser!

Nästa

Stuffocation – Living More With Less

2 kommentarer

  1. Tack för det fina inlägget 🙂
    Känner mig så i rensningsform och tjuvar lite på alla möjliga områden här hemma. Först tänkte jag att jag skulle “spara” mig inför dina kategorier och inte rensa ut i exempelvis kläder redan nu för att få maximal effekt när det temat kommer i boken. Men nu har jag bestämt att boken är en bonus och att det dagliga renset kan fortsätta när jag hittar något att rensa bort oavsett om det är “rätt” vecka för den saken.
    Tack för all inspiration!

    • Eva Maria

      Det är så fantastiskt! När man börjar i ett hörn så får man sådan rensningslust så det går till andra områden av bara farten. Jag tror det är helt rätt att passa på när man är i form och fortsätta 🙂 Det kan ju komma dagar när man inte alls är i form och då kan man ta igen sig! Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén