Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Äntligen 1 juni!

Den här ljusstaken, känns inte den lite 2005?

Äntligen är det 1 juni och jag får börja på mitt projekt! Tänkte vara så strukturerad som möjligt och första steget är att sortera in i kategorier. Jag har inventerat vilka olika kategorier som finns på loftet (i en enda salig blandning). Jag väntar med att visa för många foton för det är censur än så länge. Jag får komma en bit först så att jag kan visa resultat. Men föreställ dig 40 kvm saker utan att du ser golvytan.

Kategorier

 • Tomma kartonger till elektriska saker och annat. Behålla eller återvinna?
 • Lego, legokartonger och beskrivningar (har väldigt mycket lego…!)
 • Leksaker (fem dockhus, Barbiedockor, Littlest Pet shop m fl)
 • Barnböcker (mycket svårt område, jag älskar barnböcker)
 • Filmer
 • Tidningar
 • CD- och Vinylskivor
 • Mina saker (pärmar med bokföring, räkningar, utbildningar, foton mm)
 • Tavlor
 • Lampor
 • Elektronik (kassetspelare, spelkonsoler m fl)
 • Verktyg (metallbitar (?), spikar m fl) ska bäras ut i garaget
 • Kläder, flyttas till Lilla loftet
 • Kuddar och täcken till gäster, ta ner till klädkammaren
 • Träningsredskap (gör ju verkligen ingen nytta där uppe!), bära ner till mitt arbetsrum
 • Övrigt (spännande att se om jag missat något!)

Planerar att sortera per kategori så är det lättare att få överblick efter det.

På det Lilla loftet är det bra ordning. Där finns skidutrustning, julpynt, campingsaker, extra porslin, vinterkläder, resväskor.

Jaha, då är det bara att klättra upp! Får nog installera en kaffekokare där uppe. Och musik måste jag ha. Och telefon, det tar typ 3 minuter att klättra ner för stegen. 

Föregående

1 juni börjar projektet med Loftet (och nu ska det lyckas!)

Nästa

Arbetet har börjat!

6 kommentarer

 1. Vilket projekt! Det ska bli kul att se vad du hittar för skatter! Tänker du att du ska sälja en del? Vad ska pengarna i så fall gå till? Många andra säger ju att har man ett dedikerat sparkonto för sålda saker som ska gå till något speciellt, som en resa eller så, så blir man mer motiverad att lägga upp annonser och skicka grejer. Kanske något för er med?
  Lycka till med rensandet! Vilken tur att du skrivit en bok om det så du vet hur man gör 🙂

  • Eva Maria

   Tack Händelsevis! Ja, det är verkligen ett projekt! Idag har jag varit uppe och “jobbat” i 2 timmar. Eftersom det är snetak blir man lite trött i ryggen! Men det har gått framåt idag och jag har sorterat allt lego i ett område. Jag har burit ut saker och återvinning i bilen som jag ska köra till Sysav imorgon bitti, de hade stängt idag när jag var färdig. Jag skulle vilja sälja en hel del, hade varit kul att finansiera en resa. När barnen säljer och ibland får pengarna vill de helt använda dem till att köpa något nytt..! Kram & Trevlig helg! / Eva Maria

 2. Gunilla

  Spännande att följa. Lycka till!

  • Eva Maria

   Tack så mycket! Det är roligt att ha ett projekt. Jag har ju skjutit det framför mig länge men nu har jag motivation!

 3. Lycka till! 🙂
  Nästan så att jag blir lite avundsjuk. Fast jag tror att den avundsjukan ligger lite i charmen att det är någon annans prylar. Hade nog lugnt kunnat ta tag och rensa bland mammas grejer, medan mitt eget vindsförråd inte riktigt inspirerar till rensning.

  • Eva Maria

   Hej Matilda! Ja, det är härligt med ett projekt faktiskt! Men det är sant att det är värre med ens egna saker… man har alla minnen och kopplingar till dem. Andras saker ser man mest som “skräp” och har lättare för att rensa ut. Egentligen borde man gå samman några stycken och fördela utmaningarna. Loftet just nu är en grym energislukare, ett svart hål som suger in allt runt omkring. Idag ska jag ge det 1-2 timmar. Det är lagom med en liten tid per gång annars blir man helt utmattad. Jag lyssnar på Spotify och njuter av att jag gör något i rätt riktning, även om det går med myrsteg. KRAM Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén