Inspiration att rensa ut i ditt hem!

1 juni börjar projektet med Loftet (och nu ska det lyckas!)

Luckan är nedfälld, det är bara att börja!

Jag har berättat för länge sedan att vi har två loft ovanpå huset. De var fulla redan då och är ännu fullare nu. Vi har bara lyft upp saker, en efter en. Istället för att ta oss tid att fatta de jobbiga besluten direkt – behålla eller inte. Varje år har jag haft som nyårslöfte att rensa på loften men inte lyckats – full fart i januari och sen… nej.

Folk tror inte på mig när jag säger att jag har så stökigt hemma, men det är sant och jag gillar det inte alls. Röran på loften stressar mig mycket just nu, den hänger över mig, bokstavligt talat. Men det var ju därför jag började rensa ut från början. Jag har lätt för att samla på mig och jag får kämpa hela tiden för att hålla ordning, det kommer liksom inte naturligt hos mig. När jag var liten satte min pappa upp en lapp på mitt rum, lappen har jag inte kvar (eftersom jag blev arg och rev sönder den) men jag minns den ordagrant:

Eva Maria!
Att hålla ordning innebär inte att städa en gång per år.
Det innebär att lägga tillbaka var sak på sin plats.

Nåväl, det är bara att sätta igång och jag vet att jag kan, det ska bara göras. Och det är så skönt när det är klart! 1 juni går startskottet för det här projektet. Mitt mål är att kunna använda ytan på det stora loftet till arbetsrum eller övernattningsrum. Det är ca 40 kvm och det känns som ett slöseri att bara förvara saker och bråte där när man kan använda ytan till något roligare. Jag har en tanke på att eventuellt ha en del till förvaring och resten till ett rum. Någon som har smarta idéer hur man kan dela av ett rum får du gärna tipsa mig! Känner du till någon bra och snygg spiraltrappa får du gärna berätta om den också, jag vill sätta in någon form av trappa upp till loftet istället för den hemska stegen. Det är med livet som insats man klättrar upp och ner för den. Speciellt när man ska bära saker i händerna också. Saker som håller kan man bara kasta ner men porslin och elektronik är värre….!

Har du ett liknande projekt hemma hos dig så är det bara att hänga på! Kanske en vind, förråd eller ett proppat garage där du hellre skulle vilja kunna köra in bilen. Toppen om vi kan motivera varandra! Jag funderar på hur många timmar det kan ta, kanske 100 timmar?

Min strategi är enkel:

  1. Sortera i kategorier
  2. Rensa ut (Sälja, Skänka eller Slänga)
  3. Organisera och Förvara
  4. Använda ytan till något roligare

To be continued!

Föregående

Valpen Carro har flyttat in hos oss!

Nästa

Äntligen 1 juni!

2 kommentarer

  1. Har inga tips på trappor, men jag har ett annat tips. Min pappa har en liknande stege. Han har satt upp en krok och talja i vindstaket. Sen hissar han upp och ner lådor.

    • Eva Maria

      Oh, så smart! Det hade verkligen varit bra. Det känns farligt att kånka upp och ner saker. Stegen vill ibland vika sig som man får tyngden fel. Det är väldigt läskigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén