Jag har spenderat ytterligare några timmar på loftet. Det är ganska varmt däruppe nu och tyvärr kan man inte öppna något fönster, så det blir värsta träningspasset att lyfta och kånka sakerna. Toppen att bli vältränad på köpet! Häromdagen kändes det som om det lossnade. Jag har sorterat färdigt i de olika kategorierna och ställt dem i olika områden. Mellan områdena har jag gjort gångar så att man ska kunna komma åt och göra själva jobbet med utrensningen. Ja, det är helt knasigt men vad ska man göra?!

Jag har gjort gångar mellan de olika kategorierna av saker, som en annan hoarder!! Här mellan böcker och dockhus. Men det ser bara ut såhär tillfälligt! Sen ska det bli snyggare i hyllor eller annan förvaring.

Nu har det kommit över en puckel i projektet och jag längtar till nästa gång jag ska upp på loftet och organisera. Det är bra att sluta när det går som bäst, då är det lättare att starta upp nästa tillfälle. Jag har en anteckningsbok där jag skriver upp moment som jag ska göra nästa arbetspass, jag skriver To do next, och så en lista med punkter. Så vet jag var jag ska börja nästa gång. Nästa gång jag går upp på loftet ska jag mäta hyllorna och fundera på om jag eventuellt ska åka till Ikea och köpa fler Ivar-hyllor. Jag har redan några Ivar-hyllor och de fungerar bra, det är skönt att få upp sakerna från golvet och man hittar lättare.

Hittills har jag varit på Sysav (återvinningscentralen) tre gånger och slängt massor med tomma kartonger (som jag hade i uppdrag senast, gick faktiskt bra att rensa ut merparten!) och även skänkt kassar med kläder och saker fast att jag inte har börjat med själva utrensningen ännu. Sen har jag organiserat pärmar och rensat ut några ton gamla räkningar, samlat ihop verktyg och skruvar som inte hör hemma på loftet och ordnat en särskild hylla till små saker som ska sorteras in i andra lådor och pärmar.

So, until next time!

Passar på att vila när matte rensar ut.