Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Önskelistan!

Så mjuk o mysig!! (Bilden lånad från Vera Velours sajt)

När jag har fått idéen om att det är något jag ”behöver” som jag inte får köpa under mitt klädköpstopp, så har jag skrivit upp det på en Önskelista. Jag är själv förvånad över att den inte blivit så lång. Men jag känner mig ganska lättlurad för när jag har skrivit upp något på listan så känner jag genast att suget avtar. Så tänker jag att när året är slut så kan jag köpa det men det är inte säkert att jag fortfarande vill ha det.

Detta har hamnat på min Önskelista hittills:

 • En Vera Velour morgonrock. Inte alls ett nödvändigt plagg men den verkar så mjuk och mysig. De finns i en affär i Skanör (Veras egen affär) och jag har varit därinne och känt på dem. Så kanske blir det en sådan när köpstoppet är över… eller inte!
 • Skor med lite klack, helst ett par blå och ett par svarta. Jag har bara ett par högklackade skor i min garderob och de är ljusa så de passar bäst på sommaren. Detta är skor jag tänker skulle komplettera min garderob på vägen till att bli tidlös och klassisk!
 • Vandrarkängor. Jag älskar att promenera och vandra. Jag har ingen vandring inplanerad men tänker att jag borde köpa ett par bra vandrarkängor och gå in dem. Ska man ut på något så är det typiskt att man gör ett stressköp och sedan inte hinner gå in dem.
 • Blusar och långärmade tröjor. Detta är det jag använder mest har jag förstått. Så mina blusar och tröjor har verkligen slitits ut under dessa nio månaderna!
 • Myskläder. Var med min dotter på rea och såg ett supermysigt joggingset med hoodie och byxor. Hade bums köpt det om det inte var för klädköpstoppet! Jag har massor med myskläder så jag har absolut inget bra motiv för att köpa fler…!
 • Ballerinaskor i guld. Var på en resa och såg ett par jättesöta ballerinaskor i guld. Jag skulle i och för sig kunna motivera dem med att det blir ett bra komplement till min ”tidlösa och klassiska” garderob men inget jag behöver just nu.

Ja, då är det väl bara att skicka den till tomten…

Föregående

Shop til you drop – motiverande bok om shoppingmissbruk

Nästa

Intervju med Svenska Dagbladet

2 kommentarer

 1. Det här med att sätta upp något på en önskelista så fort man blir sugen på att köpa något skulle nog vara nyttigt för många, för mig med. Då får man fundera lite över köpet och “behovet” som du skriver. Det är ju en grej med “jag behöver köpa en säng för annars får jag sova på golvet”, jämfört med “den där ljusstaken var ju fin, den hade passat bland mina andra 10 ljusstakar”. Jag har en föreställning av mig själv att jag inte köper på mig en massa “onödiga” saker, jag är inte så förtjust i gå i affärer på min fritid. Men senast idag var jag i sportaffären och då blev det, förutom den inplanerade investeringen, en cykelpump, även ett par fingervantar (de gamla är sönder och jag har inte lagat dem) och en armhållare för mobilen (stod i och för sig på min lista då den gamla håller på att ge upp). Små saker som “följer med på köpet”…

  • Eva Maria

   Jag håller med dig! Och det som är konstigt för mig är att jag som älskat att shoppa och blivit lyrisk när jag kommit till ett köpcentrum har nu blivit helt omvänd. Jag tänker att det ska bli trevligt men när jag har varit där i 10 minuter mår jag dåligt. Jag blir stressad och får nästan lite ångest. Speciellt på Emporia som ligger nära oss! Min dotter vill ofta åka dit men jag försöker reducera antalet besök och hon har accepterat det. Vi sparar fler ärenden så att när vi väl åker dit så känns det lönt, som att man får något gjort. Jag har upptäckt att det är betydligt trevligare att åka in till centrum och gå där. Jag har skrivit tre listor, en Behovslista på sådant jag verkligen behöver, Önskelistan och så den Svarta listan. På den Svarta listan har jag sådant som jag brukar köpa av ren slentrian och som jag har en “hang up” på. Det är t ex fotoramar, doftljus (har så många ljus i lager nu så det räcker i flera år!), pennor och sudd (jag älskar kontorsmaterial!) och träningskläder. Men det du köpte nu känns ju absolut som att du behövde de sakerna! Cykelpump och vantar måste man ha! Det här med armhållare till mobilen har jag fått köpa en ny också, den gamla passade inte till min nya mobil… snopet. Borde finnas en universal-modell. Det känns skönt att planera sina inköp ordentligt! Önskar dig en ny fin vecka! Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén