Inspiration att rensa ut i ditt hem!

En Årsplanbok

Jag vet – inte den snyggaste handstilen!

Jag har börjat att skriva upp punkter i en Årsplanbok. I den tänker jag skriva upp sådana punkter som återkommer år efter år och födelsedagar. Jag är inte så duktig på att komma ihåg födelsedagar men tänkte bli det nu, det är trevligt när folk kommer ihåg ens födelsedag tycker jag själv. Jag har tagit en enkel anteckningsbok, vilka jag har många av som före detta shopaholic av kontorsmaterial, och skrivit månadernas namn på 12 sidor. Väldigt enkelt. Så har jag börjat fylla på punkter efter hand som jag kommer på dem. Kanske kan det bli lättare att planera kommande månad när jag ser vad som ska göras och slippa bli överraskad i sista sekunden – oj, skulle man deklarera i år också?! Byta däck i april och oktober, vaccinera hunden i januari och rensa stuprännorna i mars och oktober är några punkter som jag skrivit upp i min lilla bok. Har du ett system för födelsedagar och annat?

Föregående

Vecka 20: Saker att sälja

Nästa

Hotellrummet – snart klart!

4 kommentarer

 1. Hej! Jag har ett program/app som heter Nirvana. Där skriver jag in alla mina att-göra-saker. Där kan man också skriva in återkommande uppgifter med valfri frekvens. Precis som du skriver jag in boka hjulskifte i slutet av mars i början av oktober och deklarera i april och så vidare. Sedan försöker jag sprida ut lite tråkigheter över resten av året. Vissa saker gör jag har jag skrivit in månadsvis. Tex betala räkningar den 27:e, ta rätt på digitala bilder den andra, göra en avstämning på ekonomin den 6:e och så vidare. När det gäller födelsedagar lägger jag in dem i kalendern. Jag lägger in dem som en återkommande aktivitet så istället för att fylla i hur många år personen fyller så skriver jag födelseåret. Så jag kallar aktiviteten “Lena 1962” och lägger in den på min mammas födelsedag.

  • Eva Maria

   Tack för tipset! Nu har jag laddat ner den appen och ska prova! Jag tycker det är bra att den finns för dator också, eftersom jag sitter mycket framför datorn. Smart att skriva årtalet, då kommer man ju alltid ihåg hur många år personen fyller och att man inte behöver ändra. Det här med olika typer av GTD-listor (Get things done, som det står i appen!) ger mig lugn och ro när man har mycket som surrar i huvudet och man är rädd att glömma bort något. Jag har en slags “lång lista” på allt jag vill göra, uppdelad på privat och arbete. Sen skriver jag en lista inför varje vecka på vad jag vill hinna med och sedan en liten lapp inför varje dag. Efter att ha haft det här systemet ett tag så har jag lärt mig att vara realistiskt med vad jag hinner med! Lätt att bli besviken om man sätter för höga mål! 🙂

   • Hej Eva-Maria! Jag gillar också att den finns som hemsida också och inte bara som app. Kom på en grej till idag när jag oljade in altanen. Det är något jag brukar göra ungefär vartannat år men när jag ska göra det kommer jag aldrig ihåg hur mycket olja jag ska köpa. Nu skrev jag in detta som en återkommande händelse i Nirvana och då skrev jag även in att det gick åt 5 liter olja. Sedan skrev jag in att tvätten tog ca 1,5 h och oljningen 1,5 h. Så om två år behöver jag varken fundera på hur mycket olja det går åt eller hur lång tid det tar. Det kommer jag se när det är dags. Trevlig helg på dig!

    • Eva Maria

     Det är väldigt bra att lägga in sådan info där! Annars blir det lite som att uppfinna hjulet varje gång. Det är så skönt när saker blir gjorda på rutin och man slipper tänka så mycket på när och hur de ska genomföras. Och härligt att få nyoljad altan nu till sommaren – det är bland det bästa jag vet, att sitta i sin lilla hörna och läsa och ta en fika! Hoppas solen tittar fram så att du kan njuta av arbetet du gjort! Vi håller på att måla vår badhytt nu och jag ska också passa på att skriva upp vilken färg det var vi köpte och hur mycket, tack för tipset! Önskar dig en skön söndag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén