Inspiration att rensa ut i ditt hem!

En läcka på Lilla loftet

Förra lördagen kom det ett kraftig regn med hagel och åska hos oss. Vi hade tagit sovmorgon och tänkte att det var skönt att slippa gå ut i det häftiga ovädret. Men när vi väl kom upp och skulle duka fram frukost såg vi att det hade läckt in vatten i vår tvättstuga… inte så bra! Ovanför tvättstugan har vi ett litet loft (vi har ju ett stort och ett litet loft!) och där hade vattnet letat sig in via hålet för TV-antennen. Det var inte så mycket vatten som runnit in men nog för att vi skulle bli nervösa över om det hade läckt in här under en längre tid utan att vi märkt det. Så vi började ringa runt till olika takläggare och hade tur och fick tag på en seriös firma och de kom redan måndagen därpå. Eftersom vi inte använder den gamla TV-antennen längre så tog de bort den och lade på en ny bit tak på hålet.

Efter att takläggaren varit hos oss och lagat taket så kom försäkringsbolaget och mätte efter fukt runt omkring läckan och i rummen under. Som tur var så hittade de ingen fukt, de bedömde det som att det var ett enstaka läckage på grund av det kraftiga ovädret och nu hade det torkat upp. Väggen på loftet hade blivit smutsig av vattnet som runnit in så sonen tvättade väggen målade om den med färg som vi hade över efter renoveringen av arbetsrummet.

På grund av den här läckan så fick vi tömma hela det lilla loftet och det var komiskt på ett sätt för det har stått på min ToDo-listan väldigt länge, så nu ”äntligen” blev det av. Det är mest julpynt och friluftssaker (tält, sovsäckar och skidutrustning) vi har haft däruppe men det har även smugit sig upp en massa andra saker som egentligen inte ska vara där. Så lördagen gick åt till att röja och rensa bland dessa saker. Vi plockade ihop tre flyttlådor som vi ska skänka och en del gammal bråte slängde vi. Kändes skönt att få ordning och blev som ett plåster på såret efter paniken med läckan.

Så nu njuter jag av känslan att det är så luftigt och ordning på det lilla loftet! Det är svårt att förklara men när det är massa saker som bara står så är det som att energin blockeras. Det är väl därför man vill rensa ut och ha fritt omkring sig och energin kan flöda fritt. Lite Feng Shui helt enkelt!

Föregående

Mer fokus i nytt arbetsrum!

Nästa

Städat i hyllan

2 kommentarer

  1. Åh, så bra att ni upptäckte läckan! Även om den var liten kan det ju i längden orsaka stor skada. Och vilken bonus sen att det blev rensat samtidigt.
    Vi fick in en mus i källaren och det satte fart på mig den gången kan jag säga. Flyttade en byrå full med saker och allt annat i tygväg från källarens förråd upp till vindsgarderoben vilket i sin tur rejält tidigarelade och snabbade på rensningen. Att åter igen stå inför en fullpackad vindsgarderob gav mig helt enkelt smått panik. Ibland får man helt enkelt lite hjälp på traven;).
    Kram på Dig!

    • Eva Maria

      Det blev tur i oturen kan man säga! Oh, en mus! Men så bra att du såg den. De kan verkligen göra skada. När mina föräldrar flyttade för några år sedan skulle vi tömma deras vind. Jag såg på ett sätt fram emot det, att få kolla på mina gamla leksaker och skolböcker. Men… allting var söndergnagt av möss! Så vi slapp göra arbetet med utrensningen, det hade mössen gjort åt oss. Det vara bara att ta på sig handskar och kasta allt i en container. Ibland är man lyckligt ovetande…! Trevlig helg till dig och kram! /Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén