Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Mer fokus i nytt arbetsrum!

Jag är så glad för vårt nya arbetsrum! I sommar har vi renoverat det med ny färg på väggarna och nytt golv. Sonen var igångsättaren då han inte hade något sommarjobb och ville tjäna en slant. Det låg i pipeline att renovera det men nu blev det lite tidigare än planerat och det känns skönt med ett nytt arbetsrum inför hösten. I samband med renoveringen har vi rensat ordentligt, tagit ner tavlor och tagit bort mattan. Känner att jag vill ha så få intryck som möjligt i det här rummet när jag ska sitta och arbeta. Jag tror att jag kommer att få det lättare att fokusera i det nya rummet. Det var sonens rum tidigare så därav den speciella inredningen!

En listig lösning som vi kom på är att ha skrivaren på hjul. Vi köpte en blomsterplatta på hjul och satte skrivaren på den. Skrivaren är så tung men nu är den lätt att flytta när man ska dammsuga!

Hyllan Bestå från Ikea med luckor och lådor i rött högglans stod i rummet sedan tidigare och vi tänkte att vi behöver förvaringen men den såg så rörig och skräpig ut. Så vi valde en enkel lösning genom att köpa nya luckor och lådor på Ikea. Det blev ett stort lyft för en liten peng! Men det var knepigt att montera. Lådorna har nya mått på Ikea så vi fick ändra en del med det gick att genomföra (typiskt Ikea att ändra något!). De gamla röda luckorna och lådorna har jag kört till Erikshjälpen, tänker att det kanske är någon som vill ha en retro-hylla 🙂

Bestå före remaken… (hyllan till vänster har vi sålt)
… och efter!
Härligt med ordning i de nya lådorna! Gillar de gråa underläggen i filt!

Rummet fungerar även som ett gästrum. Det blir ”compact living” men det fungerar. Vi har två stycken 90 cm breda sängar och en av dem har vi ställt på högkant mot väggen så att det blir som en soffa. När vi sedan har två gäster så fäller vi bara ner den och bäddar.

Inköpslistan för renoveringen:

 • Färg, golv och en bit list (Bauhaus)
 • Nya luckor och lådor till Bestå (Ikea)
 • Plastskydd till golvet att ha under stolen (Ikea)
 • Blomsterplatta på hjul (Bahaus)

Vi valde samma färg och golv som när vi renoverade sonens rum!

Föregående

Project 333 av Courtney Carver

Nästa

En läcka på Lilla loftet

8 kommentarer

 1. Cecilia

  Fint! Men kanske någon tavla eller bild på väggen ändå? Annars kan det bli lite cell…! 🙂 Men det är ju en smaksak.

  Själv har jag äntligen kommit igång med rensning och städning den här veckan och har även frostat av frysen/kylen (samma termostat). Skönt att få iordning, det är bara det att jag är så långsam på praktiska saker och det tar sådan tid och är allmänt jobbigt. Det är väl därför jag bara inte orkar ibland. Bor själv, så det är ingen som kan hjälpa till. Men det får ta den tid det tar. Huvudsaken att det går framåt! 🙂

  Lånade förresten om din bok i helgen. Tre år sedan jag läste den, så den kändes som ny igen!

  • Eva Maria

   Ja, jag såg på fotona att det såg lite kloster-likt ut! Det får nog komma upp en tavla eller två! Jag har också en liten Stringhylla Pocket som jag skulle vilja skruva upp vid sidan av skrivbordet och ha pennor och små saker på. Så skönt att du har kommit igång med rensning och städning också, men även om du tycker att du är långsam på det så är du säkert bra på tusen andra saker. Man är så sträng mot sig själv ibland och självkritisk. Jag har funderat mycket på det den senaste tiden och försöker prata snällare med mig själv. Ibland är man bara trött och får unna sig en stund i soffan med Netflix 🙂 Tänkte på det här med att du hade behövt hjälp med praktiska saker, kanske du har en granne som du kan byta tjänster med? Någon som vill ha en sockerkaka mot att hjälpa till med något? När jag var yngre och bodde i en lägenhet så skulle jag få hjälp av en granne och skruva upp krokar i hallen… bara det att han var inte så händig som han utgav sig för att vara och borrade rakt in i en strömledning i väggen så att hela hyreshuset fick kortslutning… det var på kvällen så allt blev mörkt! Inte så poppis!
   Så skoj att du har läst min bok igen! Det gläder mig mycket att du tycker om den 🙂 Trevlig helg och kram från mig! / Eva Maria

   • Cecilia

    Ja, då hade grannen kanske behövt lite självdistans, han också… Innan jag flyttade hemifrån hade vi också en granne som borrade fel hos sig och orsakade strömavbrott i hela huset. Då var han ändå pilot (lite udda yrke i huset) och borde varit mer teknisk, tycker man. Ingen man hade velat flyga med direkt…

    För egen del är det egentligen inget speciellt jag behöver hjälp med utan jag menade mest att jag är lite allmänt långsam när det gäller städning och sådant, men så blir det också ordentligt gjort. Däremot är jag snabb på tangentbordet på datorn med kortkommandon och allt. Tur det, för det ingår i mitt yrke!

    Har ni så stort hus att det fortfarande finns mycket kvar att göra eller börjar det bli färdigt nu? Fast ett hem blir kanske aldrig färdigt…

    Du får också ha en trevlig helg!

    Kram
    Cecilia

    • Eva Maria

     Hihi! 🙂 Då fick han ingen sockerkaka i alla fall! Hade nog också gissat att en pilot skulle vara mer teknisk…!
     Så härligt att vara snabb på tangentbordet, jag hade gärna lärt mig fler kortkommandon. Använder du pc eller Mac? Och så blir jag nyfiken på vad du jobbar med..? 🙂
     Vårt hus är 225 kvm i ett plan och vi har ett stort projekt framför oss och det är att renovera köket. Vi har skjutit det framför oss länge men hoppas kunna ta tag i det inom kommande året, i alla fall ta fram en ritning. Tanken är att vi ska bygga ett nytt kök i ett annat rum i huset. Sen kommer det alltid små saker längs vägen som ska lagas… i lördags regnade det in genom taket, suck. Tydligen har det kommit in vid TV-antennen. Så i skrivande stund klättrar det en takläggare på taket och lagar det. Men jag är så glad för att de kunde komma så fort!
     Önskar dig en fin dag, hoppas att du har sol! Kram Eva Maria 🙂

     • Cecilia

      Ojdå, 225 kvm är ju riktigt stort! Grattis till det! Då förstår jag att det finns att göra…. Själv bor jag i en tvåa på 62,5 kvm noga räknat. Inte så stort alltså, men det gör också att det ibland känns som man bara flyttar runt saker. Det finns liksom ingen plats att ha sådant som står “på vänt” när jag måste städa för att kunna städa, så att säga…

      När det gäller datorn så har jag alltid använt PC. Är ursprungligen utbildad sekreterare, så de takterna sitter i. Har dock ingen dator hemma i nuläget, men jag hoppas kunna skaffa igen så smångingom och då kanske också öppna mina två egna bloggar igen. För visst är det roligt att blogga! 🙂

      Kram
      Cecilia

     • Eva Maria

      Jamen just det! Jag hoppas att du kan börja blogga igen. Hade det inte varit för Corona hade det gått att sitta på biblioteket vid deras datorer. Jag brukar sitta där i perioder men har inte känt för det nu pga Corona. Det är verkligen roligt att blogga och för mig blir jag mer motiverad till att tag i alla projekt, det blir som en slags dagbok. Ja, det är alltid något med huset! Jag har fått lära mig efter hand om all teknik och byggkonstruktion, till exempel gick värmesystemet sönder för 1,5 år sedan och då fick vi sova i sovsäckar och ha värmefläktar i en vecka tills det blev bytt. Men man får ändå vara tacksam att man har ett tak över huvudet (som just nu har läckt in då…!) och möjlighet till att reparera. Huset är byggt 2003 men det har ändå varit en hel del skavanker måste jag säga. Sen är jag väldigt detaljfokuserad (på gott och ont) så jag vill veta att allt fungerar och är rätt gjort! Kram och önskar dig en trevlig helg! 🙂 /Eva Maria

 2. Hej Eva Maria!
  Jag säger bara wow till denna förvandling!
  Mycket inspirerande och jag tror säkert att du kommer känna ro med ett ökat fokus i ditt nya arbetsrum.
  Kram på dig & Trevlig helg!

  • Eva Maria

   Tack så mycket! Jag känner redan att det känns bättre att gå in och sätta sig i arbetsrummet! Jag trivs mycket bra i det. Idag tände jag två ljus på skrivbordet så att det blev lite stämning när regnet smattrade på fönstret. Kram och trevlig helg! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén