En av böckerna som jag har läst i sommar är Project 333 av Courtney Carver. Den fullständiga titeln är  “Project 333 – The Minimalist fashion challenge that proves less really is so much more”.  Courtney Carver har tidigare gett ut boken Soulful Simplicity och hon har en blogg som heter Be more with less.

Först vill jag säga att boken är så söt, den har små fina teckningar och hela layouten är så mysig på något sätt. Och innehållet handlar såklart om Project 333, ett projekt man kan genomföra för att upptäcka hur få klädesplagg och accessoarer man egentligen behöver. Tonen i boken är ödmjuk och hjälpsam och jag känner verkligen hur peppad jag blir att organisera min garderob! Vissa böcker känns så fulla av pekpinnar, men inte den här, den är mer varm och snäll liksom. Feelgood-läsning fast i en faktabok!

En kortfattad förklaring av Project 333 är att man tar ut alla sina kläder, skor och accessoarer ur sin garderob, byråer och i vilka skrymslen man nu har gömt sina skatter. Ur det här berget (för vissa blir det kanske bara en liten kulle!) av kläder så får man välja ut 33 stycken (inklusive skor och accessoarer men undantaget t ex träningskläder). Organisera dessa 33 objekt i din garderob och packa undan resten så att du inte ser dem dagligen. Så, under de kommande 3 månaderna får du bara använda dessa 33 objekt!

Det blir på sätt och vis som systemet med kapselgarderob som jag själv till viss del använder, men jag tror att Project 333 är mer radikalt och passar bra när man behöver en kick-start. Cortney menar att i Project 333 ligger fokus inte på att rensa ut, det kan man göra senare, och du behöver inte ha köpstopp. Dessa två parametrar kommer till dig naturligt sen när du upptäcker hur lite du egentligen behöver och hur din vardag förenklas i och med den mindre garderoben.

Så jag gillar boken Project 333 mycket och vill gärna läsa hennes första bok Soulful Simplicity också (den står redan i bokhyllan!). Jag prenumererar på hennes nyhetsbrev från bloggen Be more with less och det är inspirerande texter tycker jag.

Har ni läst någon av hennes böcker eller följer bloggen?