Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Städat i hyllan

I vårt vardagsrum har vi en hylla med öppen förvaring, en String-hylla. Jag tycker mycket om den men öppen förvaring ger lätt ett stökigt intryck. I vardagsrummet vill vi ha våra personliga prydnadssaker som vi blir glada av och alla våra brädspel. Men nu fick jag ta ett tag i hyllan och skala bort det som kändes överflödigt. Dammsög, dammade och möblerade om hyllplanen. Barnen fick gå igenom spelen och en del har de rensat ut och ska skänka, en del har vi packat ner i lådor och burit upp på loftet och de som är kvar tänker vi att vi ska spela under de kommande mörka höstkvällarna. Får se hur det blir med det – vardagen kommer ofta emellan med läxor och andra “måsten” att prioritera. Kanske kan man ha en bestämd spelkväll i veckan? Med hämtmat?

Jag tycker det är så mysigt med brädspel och vi har många favoriter som Ticket to Ride, Försvunna diamanten, Joakim von Ankas guldgrävarjakt, Settlers, Stratego, Nya bondespelet, Gammelgäddan, Sequence med flera! Vissa spel blir man aldrig för gammal för 🙂

Föregående

En läcka på Lilla loftet

Nästa

Kokböcker!

5 kommentarer

 1. Cecilia

  Apropå spelkvällar så är det kanske som du skriver att det lättare blir av om det är schemalagt, även roliga saker alltså. Det finns så många distraktioner nuförtiden jämfört med när vi var barn.

  Själv tyckte jag att just Försvunna diamanten var jätteroligt och spännande. Det kändes verkligen som man var i Afrika och det var innan vi hade läst om andra världsdelar i skolan, så det var som att vara upptäcktsresande, nästan! Får se om mitt exemplar kommer fram i städningen…

  Hoppas att ni får tillfälle att spela i höst!☺️

  • Cecilia

   (Nej, det blev krångel och fel med smileysarna. Jaja.)

  • Eva Maria

   Det låter kanske lite tråkigt att behöva schemalägga även roliga saker men jag tror det är bra att göra det. Det är så lätt att man fastnar i allt det andra med städning och matlagning annars och ekorrhjulet snurrar på. Vi har nyligen bestämt att vi ska städa (dammsuga och städa toaletter mm) på torsdagkvällar. Dock inte så rolig aktivitet! Det är nytt för mig med en sådan rutin men det är faktiskt bra. Om det är tisdag och jag ser några dammtroll så tänker jag bara att de får vänta till torsdag.
   Försvunna diamanten tröttnar man aldrig på! Det är så bra det spelet. Enkelt och det tar lagom tid att spela. Men det är jobbigt när man får en rövare ute på en ö 🙂 Tack, jag hoppas också vi får tid att spela i höst. Och hoppas att du hittar ditt exemplar!
   Kram Eva Maria

 2. Gammelgäddan är ju bara så bäst, och fungerar finfint som inredningsdekoration också 🙂

  Ps. Det var ingen liten stringhylla! Visualiserade mig en betydligt mindre variant fram tills jag kom ner till bilderna.

  • Eva Maria

   Kul att du känner till Gammelgäddan! Jag gillar det också, men jag får aldrig fisk när jag snurrar på den snurran. Får typ alltid bottennapp!
   Ja, den där hyllan har sina för- och nackdelar… och den är tålamodsprövande att montera. Den är skruvad i väggen och alla sidor måste mätas ut helt rakt annars blir hela alltet snett! Hyllplanen är svåra att flytta också när hyllan väl är på plats. Vi vill gärna måla om i vardagsrummet men det tar emot på grund av hyllan! Så den får sitta där ett tag till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén