Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Mitt december

Äntligen är det december och vi har klarat oss förbi största delen av den mörka årstiden. Nu är det inte så många dagar kvar till vintersolståndet som i år infaller den 21 december. Även om det inte går att märka direkt att det vänder mot ljusare tider så är det en skön känsla att veta att det vänder. Då kan det inte bli mörkare.

Jag tycker att december är en så mysig månad. När december kommer vill jag att tiden ska sakta in så att man hinner njuta av varje dag. Det känns ibland överdådigt med alla ljusslingor och allt pynt men jag tror att vi behöver det för att lysa upp. I år tycker jag att folk har pyntat extra mycket med slingor i sina trädgårdar och fönster. Vi brukar gå en kvällspromenad och titta på alla dekorationer. Men jag kan inte säga om det är för att vi vill lysa upp den mörka tiden eller om det är för att affärerna erbjuder mer och fler varianter av allt för varje år. Kanske är det fler som är hemma i år och har mer tid till att pynta.

För att få ut det mesta av december brukar jag tänka på några olika saker:

Komma ihåg att njuta

I december vill jag egentligen bara koppla av och njuta av känslan av jul. Men samtidigt är det så mycket som ska hinnas med denna månad. Man stressar upp med ljusstakarna, lägger massa tid på att jaga julklappar och för att designa den perfekta julen. Sen när allt är över känns det som om man inte har suttit ner en sekund och bara slappnat av och njutit av allt. Det är så mycket fokus på att klara allt till julafton men alla dagar kan göras till fina dagar att fira och njuta av. Så jag försöker hålla det ganska enkelt för att få tid till de där stunderna i soffan när jag kan ligga och läsa och då och då titta upp från boken för att njuta av julkänslan. Kanske låta en chokladask ligga på armlängds avstånd och säga till mig själv att alla trista måsten kan vänta till januari.

Pausa på vissa krav

Om vardagen redan är ansträngd kan det bli ännu mer stressigt när man ska lägga i en högre växel fram till jul. Kanske finns det vissa krav man kan sätta på paus under julen? Jag har en hel del kvar att rensa ut och ordna med men jag sätter det på paus till januari! Det kan vara svårt för mig, det är ju min hobby också, och det kliar i fingrarna när jag ligger i soffan och inventerar vardagsrummet med blicken.

Planera förväntningarna

I början av december skriver jag en liten lista över vad jag vill uppleva under julen så att jag inte missar någon höjdpunkt. Inte bara sträva efter att uppnå mål utan vara närvarande och glädjas i de små stunderna varje dag. Jag vill som sagt gärna ligga i soffan och läsa och äta choklad, baka något gott, göra pepparkakshus, spela brädspel, se på tv, gå långa promenader och helt enkelt bara chilla. Nu har jag hittat två nya favoriter i TV-rutan: Dream Home Makeover på Netflix och Living Big In A Tiny House på Youtube. Sen är Julkalendern så fin i år! Vi går upp lite tidigare på morgnarna nu för att se den och så äter vi frukost framför TV:n.

Önskar er massor av mys i december! Kram Eva Maria

Föregående

Kalender för 5 veckor till dig!

Nästa

Vår julgran 2020

2 kommentarer

 1. Eva Maria, det låter som en väldigt mysig December. Jag lider av mörkret och det blir tyvärr bara värre med åren. Men December är ändå en mysig månad med belysningen och tända ljus, hyacintdoft, gran och glögg. Vintersolståndet är dock väldigt välkommet. Bara vetskapen om att det snart vänder gör det hoppfullt:).

  Hoppas du får en mysig Jul med tid till det du längtar efter. Ta en paus från rensandet, det gör gott ibland. Jag ska rensa bort en del saker som hör Julen till efter Nyår tänkte jag. Känns alltid så fräscht med nytt år. Ett blankt blad och en ny start.
  Kram från Tina

  • Eva Maria

   Tack så mycket för din fina julhälsning! Jag önskar dig detsamma! Och det ska verkligen bli skönt med ett nytt år och en ny start.

   Det här med mörkret har varit extra jobbigt i år tycker jag. Det gick bra fram till oktober, men sen har det smugit sig på och sugit musten ur en. Jag har inte gjort det där lilla extra utan fått nöja mig med det allra nödvändigaste och försökt lägga mig tidigt och sova bort mörkret. Men den 21.e så vänder det 🙂

   Kramar och God Jul & Gott Nytt År! / Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén