Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Köket del 6 – färg på väggarna och nytt golv!

Montering pågår!

Nu är målningen klar och det nya golvet är på plats! Vilket lyft med ny färg på väggarna! Förut satt det en strukturtapet målad i gräddvitt och den var extremt sliten. Nu är det mer kritvitt och strukturen är borta. En helt annan känsla! Så fort golvet var lagt så flyttade vi hem från den lägenhet vi har hyrt i Skanör. Vi har hyrt den i sex veckor och det har varit jättebra att bo där men det var ändå skönt att komma hem! Köket har börjat monteras och det är spännande att se det växa fram.

Vy från köket till vardagsrummet (lysknapparna ska bytas!)

Det känns som över förväntan med de material vi valde, jag var osäker på golvet och om nyansen skulle passa med taket men jag tycker att det blev bra 🙂 Jätteskönt att gå på det nya golvet och fint att det hänger samman med vardagsrum och korridor. Golvet är ett Pergo-golv som ska tåla slitage, det passade till offentliga miljöer. Även om ett äkta trägolv alltid är härligt så tror jag att detta blir mer underhållsfritt med tanke på att vi kommer att vistas mycket i köket, spilla med vatten och att vovven tassar runt.

Vardagsrum till vänster och korridoren med sovrum och toaletter

Föregående

Vårkänslor = lust att rensa ut?

Nästa

Köket del 7 – Nu är det klart!

6 kommentarer

 1. Men vilken härlig höjd på taket ni har – skapar ett spännande rymd i huset.
  Jag blir lite nyfiken, har ni en ovanvåning? Är det ett fönster ovanför dörren som syns bakom vardagsrummet?

  • Eva Maria

   Vi har ingen ovanvåning, huset är i ett plan. Men däremot har vi ju två loft… det ena är på cirka 10 kvm och det andra på cirka 40 kvm. Man hade kunnat göra om det stora loftet till ett rum om vi inte hade haft så mycket saker där! Det är min hemlighet som ger mig ångest! Det som syns ovanför dörren där är ett litet förvaringsutrymme, så det är två mindre skjutdörrar man ser. Utrymmet är faktiskt tomt eftersom vi inte når upp dit 🙂

   • Aha, då hänger jag med. Jag ser ju supermycket potential i det där lilla utrymmet. Med hjälp av en liten stege skulle det gå att ha en liten läs-koja, eller varför inte en tomte som tittar ut på julen? 😉

    • Eva Maria

     En tomte som tittar ut hade ju varit väldigt gulligt!! Och på Halloween kan man ha ett skelett eller en häxa 🙂 Men då hade jag nog blivit rädd när jag går upp på natten! Vi har funderat på ett panic room, ett sådant rum som man kan gömma sig i om det kommer bovar.

 2. Hej Eva Maria!
  Superfräscht!! Nu måste ni längta efter att få inviga nya köket??
  Minns den känslan när vi renoverade köket, en helt ljuvlig känsla när allt är nytt och fräscht och ger också ett perfekt tillfälle att gå igenom och rensa bland alla kökstillbehör. Finns ju ofta en hel del saker i ett kök:). Jag skulle nog kunna rensa lite mer i våra köksskåp, men får bli i samband med att jag storstädar köket i sommar. Byter också successivt ut all plast i köket till mer hållbart i naturliga material.
  Kram på Dig!

  • Eva Maria

   Hej Tina! Nu är det klart och det är så härligt! Det är mycket trevligare att laga mat i detta ljusa rum än i det gamla mörka köket. Tänk så stor skillnad det gör för måendet hur man har det omkring sig. Det vet jag att du känner till! Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli så stor skillnad på själva upplevelsen men det har det blivit. Vi har inte flyttat över alla saker och jag både längtar och fasar till vi ska gå igenom allt. Det blir en utmaning för mig! Jag ska ladda och verkligen försöka rensa. Jag är en hoarder när det gäller söta muggar mm och har hamstrat på loppisar. Min plan är att ha god tid på mig men ändå vara brutal 🙂 Så har jag börjat läsa om boken Buried in Treasures för att peppa mig – den innehåller så många bra tips och tankar. Jag blir också så inspirerade av din resa och dina foton! Tack och kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén