Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Köket del 7 – Nu är det klart!

Köket är klart! Det är några små detaljer kvar men nu är vi igång och använder det för fullt. Det är så härligt att laga mat och vistas här! Tidigare var ju detta rum vårt vardagsrum. Innan renoveringen funderade jag mycket på om det var nödvändigt att renovera, tänkte att det blev ett stort jobb och kanske det är bättre att lägga tid och pengar på annat. Men nu när det är klart känner jag att det helt klart var värt det! När jag kommer upp på morgonen är det så fint att göra frukost i ljuset från fönstren och man ser vägen utanför. Jag är jättenöjd med valet av köket också. Dessa lameller i ek som är på luckorna såg jag för längesedan och fastnade för dem. Men vad jag vet så är det bara HTH och Unoform som har dessa luckor (vi valde HTH). Lite så danskt 70-tal kan man säga och jag gillar det! Jag gillar andra typer av kök också, till exempel lantlig stil, men jag ville ha något som passade i stil med själva huset.

Vi har inte flyttat över allt från det gamla köket men jag längtar till vi ska göra det. Vi ska först hämta några besticklådor och extra hyllplan från HTH. Sen när vi flyttar över alla köksprylar ska vi hålla varje sak i handen och ställa frågan om vi verkligen behöver den. Det ska bli roligt men också en utmaning för mig… jag har så många koppar, muggar, fat, skålar med mera som jag har behållt bara för att de är “söta” men sällan använder. (Detta får bli ett eget inlägg här på bloggen känner jag!)

Karros plats i solen! Här stod soffan tidigare när det var vardagsrum.
Hon låg alltid i den och spanade ut på vägen.
Så därför fick vi göra en egen plats till henne i det nya köket!

Föregående

Köket del 6 – färg på väggarna och nytt golv!

Nästa

Avstämning efter fyra månader av 2021 och tankar framåt

6 kommentarer

 1. Hanna Sjöberg

  Så vackert kök! Det har ni gjort bra .
  Med vänlig hälsning, Hanna

  • Eva Maria

   Tack så mycket Hanna! Så roligt att du tycker det! Vi är mycket nöjda och det ger mer inspiration till matlagning och när Corona är över ska vi förhoppningsvis våga bjuda hem någon att bjuda på mat i det nya köket. Önskar dig en fin dag! Kram Eva Maria

 2. Jag säger bara WOW!!
  Otroligt smakfullt och gillar verkligen hur hela köket andas e n k e l h e t.
  Här kan du nu gå in och inspireras till resten av huset. Känslan. Lugnet. Helt ljuvligt!
  Och så blev det ju toppen för lilla Karro också<3 Klart bästa utsiktsplatsen:).
  Kram och bra jobbat!!

  • Eva Maria

   Åh, så skoj att du tycker det! Tack så mycket! Det känns så bra att ha genomfört denna renoveringen eftersom jag har tänkt på det i så många år. Jag tycker mycket om att ha trä som en färg/komponent i inredningen, det blir lite varmare då. Vi har inte hängt upp något på väggarna (jag har många tavlor men de står på loftet just nu) men alla i familjen är överens om att vi bara vill ha väggarna tomma. Det är så vilsamt och skönt utan en massa intryck. Den vilsamheten känns som en “vinst” av rensandet också och jag blir motiverad till att fortsätta rensa. Jag hade en idé om att vi kunde ha en tavellist någonstans och byta tavla en gång i månaden, men vi får se. Nu har vi kvar det gamla köket och tvättstugan/hallen att renovera men vi ska försöka få till det i samma stil och inte blanda in för många andra material. Och lilla Karro har faktiskt varit lite orolig efter renoveringen så vi får mysa extra med henne! Helst vill hon att vi sitter med henne på den bänken i köket så jag har suttit där och läst och då somnar hon gott 🙂 Kram och fortsätt njuta av ditt fina hem också 🙂

 3. Vilket härligt kök! Hoppas att ni kommer vara nöjda även om tio eller femtio år 🙂
  Lycka till med att överföra varje sak

  • Eva Maria

   Tack så mycket! Nu är varje sak överförd och några “försvann” till Erikshjälpen! Det är magiskt så många saker man kan lyckas trycka in i ett kök! Men nu känns det bra att det är klart! Ja, jag hoppas att vi kommer att fortsätta vara nöjda, jag tror att designen är ganska tidlös (eller kanske 70-tal som kommer igen!). Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén