När köket blev klart så var det ett mål som uppfylldes och det känns så bra. Nu blir det en paus i renoveringen även om det står några saker på ToDo-listan. Så kom jag att tänka på min plan inför 2021 och jag kikade på den för att stämma av. Det har gått fyra månader sedan jag skrev den. Jag gillar ju att planera och skriva listor men det är inte alltid det blir som man har tänkt sig och då får man planera om. Livet kan komma emellan så att säga. Jag tycker själva processen att planera är rolig och den ger mig något i sig. En stund då jag stannar upp och reflekterar över tiden som gått och vad jag vill ska komma. Kanske man kan kalla det för en önskelista.

Rensa ut

Jag kommer att fortsätta rensa ut och det känns som om jag har fått en nytändning. Sedan ett halvår tillbaka har jag märkt resultat här hemma och det ger mig ny energi. De idéer jag har framåt handlar om små avgränsade projekt som jag ska planera in snart. För mig fungerar det bra när jag planerar in mindre områden och sedan gör dem klart med pauser mellan. Försöker jag ta allt på en gång blir jag överväldigad och akut trött och sedan blir ingenting klart. Ibland får jag dela upp större områden i riktigt små projekt som en hylla eller en liten låda.

Hoarding

När jag började rensa ut trodde jag att alla hade lika svårt för att släppa taget om saker som jag. Det är faktiskt först under senare tid som jag insett att det inte är så. För mig innebär varje sak ett beslut som kräver energi. Jag kan behöva lång tid för att värka fram ett beslut om saker som jag i teorin vet att jag verkligen inte behöver behålla. Men sen kommer känslorna och tusen tankar in i bilden och det låser sig. Nu har jag börjat läsa mer ingående om hoarding och boken Buried in Treasures läser jag för andra gången just nu. Jag kommer att berätta om boken här på bloggen och hur min nya kunskap och insikt kan hjälpa mig framåt (och förhoppningsvis er som läser min blogg också!).

Renovering

Här har vi lagt mycket krut i början av detta året. Köket stod som en punkt i planeringen och jag är så glad att det blev av. Det som är kvar under detta året är att:

  • Renovera det gamla köket. Ta bort köksutrustningen, lägga nytt golv och måla om. Just nu är vi inne på att detta rum ska bli ett slags hobbyrum där vi kan måla, sy, spela datorspel och brädspel eller bara sitta och läsa.
  • Renovera hallen/tvättstugan. Vi har ingen riktig entré på vårt hus och därför delar hallen och tvättstugan detta rum vilket ibland skapar kaos. Så här behöver vi planera en smart lösning för både tvätt, förvaring och samtidigt få till en välkomnande känsla för oss själva och gäster.

Men dessa projekt känns mindre krävande eftersom vi kan bo kvar hemma och de är avgränsade.

Rutiner i vardagen

Jag hade många idéer om rutiner i början av året och var nog lite för ambitiös! Men sakta men säkert har jag etablerat några nya. Jag har hållit fast vid mitt lilla yoga-pass varje morgon och det trivs jag fint med. Det tar inte lång tid och är inte alls avancerat men det blir ändå en rutin som startar dagen. Vi har börjat med matkasse igen. Vi har haft det i perioder innan och jag gillar det. Så försöker jag lägga mig tidigare på kvällarna, tycker det är så mysigt att krypa ner och läsa en stund innan jag somnar.

Välbefinnande

Här ligger jag nog lite back känner jag. Träningen har kommit av sig i och med Corona och jag har dålig disciplin med att träna hemma. Vi har en massa träningsredskap hemma men jag har svårt att motivera mig till det. Men snart ska jag komma igång med tennisen igen när utebanorna öppnar i mitten av maj. Jag har köpt sommarkort på tennisbanorna så då finns det ingen ursäkt längre! Men välbefinnande kan vara så mycket mer än bara träning. Att mysa och koppla av är viktigt och det har jag blivit bättre på. Älskar att sitta i vår nya soffa (ska visa vårt nya vardagsrum vid tillfälle!) och titta på Netflix. Jag brukar skylla på att vår vovve måste ha mystid med mig.

Reseminnen

I brist på resor för tillfället så tänkte jag berätta om några reseminnen här på bloggen. Så, det kommer också! Vilket vill ni höra om först – Florida, Mallorca eller Åre?

Önskar er en fin dag och att det går framåt med era planer! Lämna gärna en kommentar om hur ni brukar planera!
(För att komma till kommentarerna så klicka på rubriken för inlägget.)

Kram Eva Maria