Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vårkänslor = lust att rensa ut?

Förra veckan blev en riktig rensar-vecka här hemma! Ibland så faller lusten på och då är det bäst att passa på. Kanske är det våren som gör att man blir sugen på att rensa och få luftigt hemma? Känner ni samma?

Min dotter gick all-in och rensade i sin garderob och jag kunde inte vara sämre så jag kastade mig in i min garderob också. Jag hittade en påse från Sellpy som jag inte använt så den fyllde vi så att den blev proppfull och bokade in upphämtning på onsdagen. Vi tog också en tur till Erikshjälpen med kläder, en låda böcker och annat smått och gott. Kändes så bra!

Till Sellpy skickade vi detta:

 • 2 par skor (båda helt nya)
 • 1 kavaj (använd en gång)
 • 1 jacka
 • 5 par byxor
 • 1 par shorts
 • 7 tröjor
 • 1 duk (helt ny med prislappen kvar)
 • 1 kameraväska

Just nu har Sellpy 14 veckors hanteringstid så man får tänka lite på vilken säsong det kommer att vara då. Detta blev min fjortonde påse som jag skickade till Sellpy! Jag har skrivit om Sellpy här på bloggen flera gånger förut och jag har berättat att de tar hög provision för sakerna de säljer, men jag tycker ändå att det är okej. Det är ett stort arbete för dem att hantera allt som ska säljas och lägga ut på Tradera. Jag tänker att med fina (i mitt fall ofta oanvända kläder!) så kan det kännas bra att få igen en liten peng. Hittills har jag sålt för cirka 7000 kr (efter provision) på Sellpy.

Fjortonde påsen till Sellpy!

Sen gav vi oss i kast med våra badrumsskåp. Även här fick jag hjälp av dottern att kasta gamla ögonskuggor och varuprover. På det här området är jag verkligen en hoarder, det vet jag. Jag kan hålla en glitter-ögonskugga i handen och fantisera ihop en fest som jag kommer att bli bjuden på (efter Corona) och då kommer den ögonskuggan till sin rätt. Eller? Nej – då kommer den att vara gammal och dammig – släng den nu! Nu är det så skönt att öppna badrumsskåpet på morgonen och bara se precis det man behöver.

I helgen sålde vi även vår studsmatta som vi haft i många år. Vi har vårdat den väl, alltid monterat ner den och förvarat den i garaget på vintern. Jag har svårt för att se saker förfalla och jag tycker det är viktigt att vårda det man köper så att det håller länge. Jag lade ut den på annons på vår lokala Facebook-grupp och på en timme var den såld! Det kändes lite ledsamt att sälja den, barnen har haft jätteroligt med den men nu är de så stora och vill inte studsa mer. Men det är ju svårt att behålla en studsmatta som ett minne och nu fick den ett nytt hem och det är skoj att den kan användas några år till.

Och nu är vårt kök snart klart (fler bilder kommer!) och efter det planerar jag att skriva mer här på bloggen om hur man kan motivera sig till att rensa ut och speciellt med tankar och knep för oss hoarders som har svårt att släppa taget.

Kram och önskar er en fin vårdag var ni än befinner er!

Föregående

Köket del 5 – leverans av köket!

Nästa

Köket del 6 – färg på väggarna och nytt golv!

3 kommentarer

 1. Så härligt det låter med ert vår- rensande! Blir också sugen på att rensa och det första som kommer till mig är badrumsskåpet. Tycker inte jag fått till en tillräckligt enkel känsla på just det området. Önskar dig en fortsatt fin dag & tack för inspirationen!
  Kram på Dig:)

  • Eva Maria

   Ibland så får man sådan lust att rensa att det kliar i fingrarna! Andra dagar går det mer trögt. Jag brukar ha en lista med områden jag ska rensa så kan jag välja något från den. Vissa punkter har högre prioritet än andra 🙂 Just nu står det på tur att jag ska sälja min lådcykel – det blir liksom ett projekt, den ska tvättas och fotas och läggas ut på annons. Men det ser så fint ut hemma hos er så jag har svårt att tro att det finns något kvar att rensa! Bilderna på din blogg är så fina och det ser så avkopplande ut! Stor kram och trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén