(Text lånad från samlarsyndrom.se)

Vid Karolinska Institutet pågår just nu en studie för att utvärdera en ny kombinationsbehandling för personer med samlarsyndrom. Du som misstänker att du har diagnosen samlarsyndrom (på engelska kallad hoarding disorder) är välkommen att söka. Det är två psykologer som är ansvariga för studien, Sofia Jägholm och Volen Ivanov. Ni som har läst min bok känner nog igen Volens namn, han medverkar med en intervju i boken där han berättar om hoarding och hur man kan hjälpa personer som lider av det.

Information om studien (text från samlarsyndrom.se):

Vid Karolinska Institutet, Region Stockholm och Stockholms stad genomförs just nu en studie där vi testar att kombinera kognitiv beteendeterapi i grupp med hembesök för att se om den kombinerade interventionen kan hjälpa personer med samlarsyndrom. För att delta måste du vara minst 18 år och bo i Stockholms kommun*. Behandlingen sker i grupp på Huddinge sjukhus och i ditt hem.

*Står även på sidan att det kan vara kranskommuner som beviljar insatser via Stockholms stad.

Schema över hur studien går till. (Bild lånad från samlarsyndrom.se)

Vill du läsa mer om studien eller om du vill anmäla dig så gör du det på:

samlarsyndrom.se