Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Del 4: Hall/tvättstuga och det gamla köket

I hallen/tvättstugan har det nu blivit lagt ett nytt klinkergolv. Det är gråa plattor som är 60X60 cm. Golvet och fogen har torkat så nu kan vi gå in och använda tvättmaskinen! Vi var utan tvättmaskinen några dagar och då märker man hur beroende man är av den. Själv försöker jag använda mina kläder flera dagar innan jag tvättar dem men det är svårt att övertyga ungdomarna om detsamma. Vi har alltid diskussioner om att man kan använda sin duschhandduk mer en än gång och det har blivit en förbättring på det området vilket har minskat mängden tvätt. De har även en övertygelse om att tvättkorgen på något sätt är magisk… så fort något läggs i den ska plagget omgående ploppa upp rent.

Ops… lite kaos här!
Yes! Golvet på plats 🙂

Förra veckan blev vi klara med att välja inredning till detta rum och det blir material från Vedum. Vi tittade på HTH (där vi köpte vårt kök) och Ballingslöv men det blev Vedum eftersom vi tyckte att de hade en sådan fin ton på luckorna i vitlaserad ek, inte för mörk och inte för ljus. Vi har ljus ek i resten av huset på dörrar och lister så vi tänkte att vi ville hålla det så enhetligt som möjligt. Vi hade kunnat välja inredningen i vitt eller någon annan färg men jag tycker om trä, det blir liksom en varm och naturlig känsla och det åldras fint.

Så med några vändor hos Vedum med ritningar och ändringar blev förslaget till slut klart och vi kunde skriva under beställningen. Jag kände mig lite petig eftersom jag ville vara noga med vad som skulle vara inne i varje skåp med hyllplan, korgar och sånt. Men det är bättre att lägga den tiden innan och inte behöva ändra i efterhand. Jag hade gjort en lista över allt som behöver förvaras här så att allt skulle få plats. Att skåpen går ända upp till taket gör att det ryms mer och man slipper damma ovanpå skåpen. Tidigare hade vi inte så mycket förvaring men nu har vi försökt maxa förvaringen samtidigt som det ska se snyggt och luftigt ut – inte helt lätt!

Bild från Vedum till vår hall/tvättstuga
Bild från Vedum – bänk, vask och förvaring.

Det känns roligt att äntligen ha beställt! Men det är långa leveranstider nu på grund av världsläget så leverans blir först andra veckan i juni. Då kommer det ett stort pussel med bitar som ska sättas ihop. Jag kommer nog att hålla mig undan när hantverkarna ska göra det, kan bara hur de kommer att sucka och stöna! 🙂

Igår var jag och beställde ett kylskåp som ska bli inbyggt i ett av skåpen. Vi behöver ett extra kylskåp men har inte plats till det någon annanstans i huset så det får bli här. Köket är ju vägg i vägg så det blir inte så långt att gå. Vi väntar även på den nya ytterdörren som ska komma snart och monteras av hantverkarna. Vi har inte haft en riktig ytterdörr tidigare utan bara en terrassdörr så detta blir en uppgradering med att få en ytterdörr.

Så ja… nu är det bara att vänta tills allt material kommer och arbetet kan fortsätta!

Hoppas allt är bra med er och att den tidiga vårsolen skiner på er! I min farmors och farfars kök hängde det en tavla med texten:
Vänd alltid ansiktet mot solen så kommer skuggorna att falla bakom!
Jag gillar den texten!

Kram Eva Maria ❤︎

Föregående

Samlarkraft – en studie för dig med samlarsyndrom

Nästa

Intervju med mig i Allas!

2 kommentarer

  1. Marika

    Så fint det blir! Och ni har äntligen hittat rätt plats till allt. Mycket utmaningar i det rummet att lösa och det blir kanon.

    • Eva Maria

      Tack så mycket Marika 🙂 Nu har vi hållit på att renovera i ett helt år… det kunde gått fortare men det är svårt att hitta hantverkare och material. Ni har ju själva varit igenom det och kommit ut på andra sidan! Det ska bli skönt när det är klart (men då dyker det säkert upp något annat projekt)! Tack för att du kikar in här på bloggen! Önskar dig en fin dag! Kram Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén