Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Mitt nya smyckeskrin!

Mina smycken har levt en tuff tillvaro. De har fått ligga huller om buller på olika ställen och ibland trasslat ihop sig totalt. Jag har haft i bakhuvudet länge att jag borde vara lite snällare mot min smycken och ordna dem fint.

Fy, så trassligt! Stackars smycken.

Och det har jag gjort nu! Jag hittade ett smyckeskrin som går att stapla i flera våningar och behöver man fler våningar kan man köpa till det. Jag tänkte att det var ett skrin som passade mina smycken. Inte så att jag har några kronjuveler precis men det känns ändå bra att kunna förvara sina smycken fint och nu får jag överblick när jag ska välja något att ta på mig. En nackdel är att när man ska bära skrinet får man liksom bära det ordentligt under alltihop annars delar det sig. Men jag tänker att skrinet ska få stå stilla på en fin plats.

Jag vek en förmiddag till att sitta och pyssla med mina smycken och det var riktigt meditativt. De fick flytta in i sitt nya hem och jag tror att de trivs.

De små askarna som smyckena har legat i förut vill jag gärna spara. Tänker att om man vill ge bort eller sälja något smycke kan det vara bra att ha asken kvar.

Märket på smyckeskrinet heter Stackers (ingen reklam, jag bara fastnade för det!). Det finns i olika storlekar och färger men mitt heter Supersize i färgen Blush Pink.

Har du ordning på dina smycken?

Föregående

Glad påsk!

Nästa

Att tvätta stora saker

4 kommentarer

 1. Så fint och välorganiserat med din nya smyckesförvaring!
  Jag har rensat mycket bland mina smycken genom åren och har idag endast ett fåtal kvar. Allt ligger i en liten ask och även om de är få känns trasslet igen:). Någon tunnare halskedja har även fått en knut som jag inte får upp och behöver förmodligen lämnas in.
  Ett litet skrin med skilda fack hade onekligen varit en god idé att skaffa sig. Tack för inspirationen!
  Kram på Dig!

  • Eva Maria

   Tack så mycket! Det var så skönt att få ordning på smyckena! Nu tänkte jag att jag ska försöka använda smycken oftare så att de inte bara ligger där. Mest använder jag krims-krams-armband och ibland enklare halsband. Det är nog bra att lämna in en tunn halskedja så att man inte råkar ta sönder den. Jag hittade ett armband i silver som skulle behövas putsas. Jag tror att jag skulle kunna försöka putsa det själv men det går att lämna in för putsning också. Det sitter en liten pärla i armbandet och jag är osäker på hur det går med den när man putsar med något medel. Man ska även kunna rengöra smycken med bakpulver men det har jag inte provat. Så roligt att höra att du får inspiration!

   Kram och trevlig helg och lycka till med dina uppgifter i ditt hem! / Eva Maria

 2. Nu blev det fint i skrinet 🙂 Smart av dig att plocka bort alla lådor.
  Jag har inte så mycket smycken, men på senare år har det tillkommit lite olika genom arvegods. Nyligen fick jag hem min farmors gamla smyckesskrin som påminner om ditt fast med färre våningar. Jag ska rensa upp lite i det och sedan få ordning på de smycken jag vill använda.

  • Eva Maria

   Spännande att få din farmors smyckeskrin! Det är så personligt med smycken, kanske hon har burit vissa väldigt mycket. Hade varit intressant att veta vad de varit med om! Jag fick en ring av min farmors syster när jag konfirmerade mig och det kändes speciellt att veta att hon hade haft den på sig i princip varje dag. Lycka till med ditt nya smyckeskrin! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén