I veckan körde min son och jag till Erikshjälpen i Malmö och lämnade några saker som min dotter hade rensat ut. Min dotter har ju fått nytt rum och på vägen rensade hon ut det som inte skulle följa med till det nya rummet. Det var främst kläder men även lite annat smått och gott.

Till Erikshjälpen!

Det är så skönt att lämna saker på Erikshjälpen! Jag vet att de tar så fint hand om sakerna och pengarna som de får in går till välgörande ändamål. Det känns också bra att sakerna kommer att hitta nya hem att trivas i. Det låter kanske märkligt men när man som jag har svårt att släppa taget om saker så hjälper den tanken mig mycket i min process när jag rensar ut.

Så måste jag berätta något här: Jag har lämnat saker där så många gånger men aldrig varit inne i butiken. Varför? Jo, svaret är det att jag älskar att handla på loppis, så skulle jag gå in i butiken så hade jag kommit hem med mer än vad jag körde dit med. (Suck, hoppas att det är någon som känner igen sig så att det inte bara är jag som är helt knas.) När man skänker saker hos dem så får man en kaffe+kanelbulle-kupong som man kan lösa in i deras café. Jag har fått många kuponger men aldrig använt dem och nu brukar jag tacka nej till kupong eftersom jag tänker att det bara är slöseri med deras tryckta papperskuponger.

Men den här gången så var det faktisk min son som föreslog att vi skulle gå in och titta i butiken. Ja, varför inte? Så vi tackade Ja till kupongen och när vi varit på baksidan av byggnaden och lämnat våra saker gick vi in. Och därinne var det sååå fint! 🙂 De har så snygga skyltningar och alla saker är kategoriserade i områden och i superordning! Caféet är jättemysigt inrett med gamla charmiga möbler och det känns hemtrevligt och ombonat. Kaffet och kanelbullen var så gott också (sonen fick saft – låter som han är fem år men han är arton!).

Nu får jag löpa linan ut och erkänna att jag köpte något. Jag kunde inte låta bli. Jag köpte ett par rosa shorts för 45 kronor. Jag provade inte ens dem (frångick alltså min grundregel att jag måste prova för att få köpa). De hängde på en ställning med shorts och eftersom jag behöver shorts inför sommaren så bläddrade jag igenom dem. Trots att det var en chansning så passade de fint när jag kom hem!

De rosa shortsen fick följa med hem!

Nästa gång jag lämnar saker där kommer det att vara jättesvårt att motstå att gå in i butiken. Men jag kommer nog att gå in men inte köpa något, jag vill gärna sitta och fika i det mysiga caféet. Då kommer jag att prova en våffla – det luktade så gott från våffeljärnet! 🙂

Trevlig helg! Kram Eva Maria