Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Påse 23 och 24 till Sellpy

I januari gick jag igenom min garderob väldigt noggrant, men nu när jag tog fram mina sommarkläder, så kapsejsade den totalt. Förstår inte varför den gör det?! Antagligen för att jag fortfarande har för många kläder och att jag inte hänger tillbaka dem ordentligt. Så nu fick det bli ett ryck i garderoben!

Min dotter rensade också ut så vi fyllde 2 påsar till Sellpy. Så det var påsarna nummer 23 och 24 som vi skickat till dem. Jag försöker visualisera 24 påsar i ett berg framför mig, det blir mycket kläder! Det blev lite till Erikshjälpen också, 4 plagg och några påslakan. En kofta och tre toppar var så slitna så att jag fick slänga dem.

Detta fick åka till Sellpy den här gången av mina kläder:

 • 6 toppar/t-shirts
 • 5 stickade tröjor
 • 4 byxor
 • 4 kjolar
 • 2 blusar
 • 1 klänning
 • 1 handväska

Totalt: 23 plagg

Nu är det fin ordning igen i garderoben. Trots att jag rensar med jämna mellanrum och inte köper nämnvärt många nya plagg så blir jag ändå överväldigad av mängden kläder. Min mamma frågar; jag förstår inte, tar det aldrig slut?! Nej, jag förstår det inte heller, säger jag då. 🙂

Föregående

Tre möbler = tre beslut

Nästa

The Sunset Festival 29-30 juli

2 kommentarer

 1. Precis vad jag brukar tänka också…var kommer allt ifrån & varför tar det aldrig slut någon gång:)??
  Tror de flesta som rensar över tid kan känna igen detta!

  Bra jobbat du & dottern! 24 påsar till Sellpy skojar man inte bort!

  En enkel garderob är en av de saker jag verkligen uppskattar mest med enkelhet & minimalism. Det är en sådan skön känsla när det blir mer luft i garderoben.

  Jag brukade ha väldigt mycket kläder. Sparade på allt, rensade aldrig. Tog även ofta över från mamma som också hon shoppade mycket kläder, men hon rensade åtminstone ut kontinuerligt. ..;)

  Kram på dig & Trevlig helg<3

  • Eva Maria

   Det är ett verkligen ett mysterium! Var kommer alla kläder ifrån?! Det jag ser som en stor skillnad är jag tidigare hade flera påsar (sådana i plast med blixtlås) med kläder på loftet som jag förvarade efter säsong. Mitt mål var att få plats med alla mina kläder i garderoben och inte förvara några kläder på loftet. Det målet har jag faktiskt nått och det känns väldigt bra! Det är lite tajt med plats i garderoben men allting ryms i alla fall. Sen har jag många skor och de förvarar jag efter säsong i likadana påsar i ett utrymme i garderoben.

   Garderoben är ett svårt område för mig. Jag försökte ha köpstopp i perioder och klarade till slut ett helt år och det kändes väldigt bra och renande på något sätt. Efter det så har jag handlat väldigt lite men får ibland ”återfall” och shoppar för mycket i en omgång. Men oftast är det då kläder jag funderat på ett tag och väljer med omsorg och när jag väl köper dem så blir jag glad och använder kläderna mycket. Jag vet att du skrivit på din blogg också om att fundera länge på något innan man slår till! Jag gillar sommarkläder och det har jag oproportionerligt många av i förhållande till hur kort den säsongen är och vad jag gör på sommaren. Har väl ett ”dröm-jag” som tänker att jag behöver alla dessa plagg på sommaren – men jag går mest i samma shorts och t-shirt 🙂

   Tack för att du kikar in på bloggen och sommarkramar till dig! / Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén