Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Tre möbler = tre beslut

Efter renoveringen blev det några möbler över som inte hittade en plats igen. Jag har haft svårt att släppa taget om dem och det blev en process med framför allt tre av möblerna. Men nu är besluten fattade och verkställda. De fick mogna till sig och sedan kändes det rätt!

Dessa tre beslut har jag brottats med:

Ett: Stringhyllan
Jag har varit så förtjust i vår Stringhylla som vi har haft i cirka tio år i vardagsrummet. När vardagsrummet skulle göras om till kök fick vi helt enkelt montera ner den inför renoveringen. Eftersom den var ganska stor så fick vi lägga delarna på olika ställen i huset, framför allt under våra sängar. Tanken var att vi skulle montera upp den igen efter renoveringen men vi har inte hittat någon naturlig plats till den så den har blivit liggande. En orsak till detta är att den är ganska svår att sätta upp, den måste skruvas fast i väggen och då blir det inte så lätt att flytta den. Och med tanke på att ungdomarna (ja, och vi vuxna också) hela tiden får nya idéer om hur vi ska möblera och vem som ska bo i vilket rum, så har den inte kommit upp. Jag funderade på att dela upp den i sektioner och montera i olika rum, men det blev inte bra heller med tanke på att rätt som det är vill någon möblera om. Så nu kände jag att det var dags att fatta ett beslut om hyllan – behålla eller inte behålla? Vi kom fram till att inte behålla den och så lade vi ut den på Facebook i vår lokala annonsgrupp, och den kom en granne och köpte den. För att göra annonsen tydlig och se nypriset, lade jag in alla delar i ett verktyg som man kan använda när man planerar och ska köpa en Stringhylla.

Två: Den gröna fåtöljen
Detta var ett mycket svårt beslut. Den gröna fåtöljen fick jag av en kompis när jag gick på gymnasiet och den har varit med mig i många flyttar. Jag har suttit mycket i den och läst, tittat på TV eller bara myst under en filt. Den har blivit lite sliten, eller så kan man säga att den har fått patina. Min tanke har varit att klä om den men det har inte blivit av. Sen har vi haft svårt att placera den och jag har försökt att flytta runt den i olika rum med resultatet att den har blivit en Svarte Petter. Till slut bestämde jag mig för att skänka den. Vi körde den i bilen till Erikshjälpen och under hela resan dit så funderade jag intensivt på om jag ändå inte skulle behålla den… men sedan när jag sagt farväl och lämnat den så kändes det rätt! Det är ju så att man har inte plats till allt och jag värderar det högre att ha ett luftigt hem än att spara på allt.

Tre: Det gamla köksbordet
Detta var ett knepigare beslut! Vårt köksbord (i massiv ek av märket Hans K) som vi hade i det gamla köket har vi egentligen inte plats för längre eftersom vi nu har fått kök och matrum i ett och bara behöver ett bord. Vi bestämde oss för att sälja det och min sambo slipade det och oljade in det så det blev som nytt. Jag fotograferade det, kollade upp pris och skrev en text till annonsen… men sen nej, då hade jag svårt att släppa taget om det! Nu hade det ju blivit jättefint! Vi har använt bordet ibland som ett extra bord om vi har gäster så med det motivet så ångrade vi oss behöll det. Så nu ligger det under vår säng! (Benen är avmonterade.)

Nyslipat och nyoljat bord i solskenet!

Så det blev två möbler ut och en sparades! Det känns alltid skönt när man har gjort något man funderat på länge och kan stryka det på listan!

Hoppas ni har fina sommardagar! Kram Eva Maria

Föregående

20 frågor när du rensar ut

Nästa

Påse 23 och 24 till Sellpy

2 kommentarer

 1. Starkt av dig att sälja String hyllan och även rensa bort fåtöljen som jag förstår hade ett högt sentimentalt värde för dig. Visst är det skönt när man väl bestämt sig och det sedan känns rätt. Tror vidare det är klokt att spara på sådant man inte känner sig helt klar med, som ert matbord. Det är aldrig en god idé att tvinga fram det.

  Som du vet är jag mitt uppe i ‘avyttringsprocessen’ av diverse mindre ting från övervåningen men också lite större pjäser från vardagsrummet. En fåtölj vi haft mycket glädje av men som inte längre fyller någon funktion i vårt hem har b la rensats bort och nu får den vandra vidare till någon som kan ha mer glädje och nytta av den än vi.

  Vi planerar för en inlämning till auktion efter sommaren av fåtölj liksom en kökssoffa vi haft som förvaring i vårt uthus. En fotpall åker förmodligen också med tillsammans med någon spegel och en del mindre saker. Det ska bli skönt när de saker kommer bort från vårt hem.

  I väntan på det har jag även framför mig ett 20-30- tal annonser på Tradera och jag bävar en del för arbetet jag har framför mig både med att skapa annonser och sedan skicka iväg.
  Det är saker som har ett försäljningsvärde och Tradera känns som rätt kanal för dem så jag får försöka ta mig igenom:). Sist vi la ut annonser fick vi allt sålt utom en LP så det kändes bra och gav ny kraft.

  Önskar dig en fortsatt fin dag & Tack för inspirationen!
  Kram på Dig:)

  • Eva Maria

   Jag hade faktiskt riktigt svårt att besluta mig för att göra mig av med hyllan och fåtöljen! Jag tänker att jag gärna vill spara dem för att de kommer nog att kunna återanvändas i framtiden… men samtidigt så vet jag att det är en rejäl tankefälla och jag bara lurar mig själv. Något som hjälper mig att tänka på att jag kan hitta samma eller något liknande om jag ångrar mig. Också ett sätt att lura mig själv fast i rätt riktning 🙂

   Du är så flitigt med dina projekt hemma! Det inspirerar mig så mycket att följa din resa. Lusten att rensa kommer i omgångar och kanske kommer den när man samlat ny kraft att ta tag i ett nytt projekt. Spännande att höra att ni planerar för att lämna in till auktion. Jag har tänkt mycket på det (som jag nog sagt till dig tidigare!) och skulle vilja prova att lämna in några tavlor som bara står och samlar damm på loftet. Ser fram att läsa om er inlämning till auktion efter sommaren!

   O ja, annonser på Tradera! Det får man verkligen ladda inför! Jag har blivit lat med det måste jag erkänna och nu blir det mest påsar till Sellpy. Man får ju inte så mycket för det man skickar in tyvärr så hade jag orkat lägga ut på Tradera hade det varit mycket bättre. När man väl fotat och lagt ut annonserna så känns det så bra!!

   Stort lycka till med dina projekt! Kramar och hoppas att ni chillar lite i värmen också! / Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén