Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Del 7: Hall/tvättstuga och det gamla köket

Då kan jag säga att detta är den sista delen i serien för projektet ”Hall/tvättstuga och det gamla köket”! Otroligt men sant! Den här renoveringen har gått väldigt långsamt med paus under hela sommaren men hantverkarna har varit noggranna och trevliga. Så det har bara varit till att låta processen leva sitt eget liv och koka kaffe!

Nu när det är klart är det en sådan härlig och fräsch känsla i rummet. När vi tömde rummet inför renoveringen hade vi så otroligt många saker instoppade i alla skrymslen och vi förstod inte var vi skulle göra av allt. Men som på ett magiskt sätt har dessa saker antingen rensats ut eller hittat andra nya platser att vara på. Därför blev det inte så mastigt när vi skulle flytta tillbaka alla sakerna och det blev riktigt ordningsamt! Det var en mysig dag när vi fick inreda det färdiga rummet. Vi har mycket utrymme kvar att fylla men ska försöka hålla det så luftigt som det går. Det känns skönt att veta att några av skåpen är tomma! Det som är nytt är också att förvaringen går ända upp till taket. Det gillar jag verkligen, dels för att dölja allt som förvaras så att det inte blir ett så stökigt intryck, dels för att slippa damm ovanpå skåpen.

Träslaget i inredningen är vitpigmenterad ek och det är samma ton som det är i resten av träslagen i vårt hus. Det kommer igen i köket, lister, dörrar och i de flesta möbler vi har. Jag tycker om den värmande känslan som trä ger.

Äntligen klart!
När man vänder ryggen till händer det saker…! Men ja, varför inte?

Hänt sedan senast:

 • En ny ytterdörr (tidigare hade vi bara en balkongdörr här)
 • Nytt klinkergolv är på plats
 • Väggarna är målade
 • Inredningen från Vedum är monterad
 • Ny vask med kran och bänkskiva och kontakter
 • Kakel ovanför vasken
 • Hyllor med belysning ovanför vasken
 • Ett inbyggt kylskåp som komplement till det vi har i köket
 • Ett städskåp (mer om detta i ett eget inlägg!)
 • Nya lysrör i taket och liten lampa monterad vid ingången till köket (ej med på bild)
Ny ytterdörr!
Klädförvaring (som ska fyllas!)
Inbyggt kylskåp (som ska fyllas!)

Nu har vi bestämt oss för att ta en paus i renoverandet! Vi hade som plan att ge oss på vårt “master bedroom” till hösten men jag kände att nej, nu får det bli en paus. Dessutom är rotavdraget slut för i år! 🙂 I pipeline ligger även att hela huset behövs målas om på utsidan men vi kan inte bestämma oss för vilken färg…! I höst ska vi istället fokusera på att komma iordning och så att varje sak får en plats och slipa på våra städrutiner!

Hoppas allt är bra med er och att ni trivs i era hem! Och tack för att ni besöker bloggen, det gör mig jätteglad! 🙂

Kramar Eva Maria <3

Föregående

Idag börjar klädköpstoppet!

Nästa

Planer inför hösten!

8 kommentarer

 1. Maria

  Så fint! Förstår att det blir roligt att flytta in och ordna i så fina skåp.

  • Eva Maria

   Ja! 🙂 Det kändes verkligen helt underbart! Vi har haft så stökigt innan renoveringen och saker överallt på olika platser men nu har jag med omsorg valt en plats till varje liten sak. Till och med tvättbollen (den som man häller tvättmedlet i) har fått en egen plats och jag lägger alltid tillbaka den där nu. Den har alltid försvunnit tidigare. Jag kommer att göra ett inlägg om det nya städskåpet som jag är så nöjd med!
   Tack så mycket och önskar dig en fin helg! Hälsa dina vovvar! <3 Kramar Eva Maria

 2. Maria

  Tittartips: https://kunskapskanalen.se/program/69485/adjo-alskade-agodelar

  Råkade se det av en slump ikväll. Intressant, och lite tragiskt, med paret som bara förvarat prylar istället för att ha rest.

  • Superbra tips Maria!
   Ska försöka bänka sambon i soffan och se ikväll:).
   Tack!

  • Eva Maria

   Tack Maria för detta fina tips. Jag tittade på den igår kväll och det var ett jättefint program. Det berörde mig verkligen och visade just på det här med hur fästa vi blir vid våra saker. Speciellt de saker som utgör minnen från andra personer. Jag kände så mycket med mannen som förlorat sin fru, men så modig han var till slut som sålde sakerna och gav sig ut på en kryssning! <3 Jag ska tipsa om programmet här på bloggen. Tack igen och önskar dig en trevlig helg! Kramar Eva Maria 🙂

 3. Så smakfullt alltihop! Träet ger en sådan fin varm känsla.
  Förstår den härliga känsla som infinner sig av att nu få organisera och göra fint i alla skåp.

  Verkligen praktiskt med skåp upp till tak. Vi har det i halva köket och det var ett önskemål jag hade när vi renoverade köket. Då vi har ryggåstak i delar av köket(tillbyggnad) gick ej att alla skåp att byggas mot nock så där samlas det fortfarande damm och smuts.

  Tack för att vi fått följa renoveringsprocessen. Ser fram emot din vidare organisering av alla skåp:).

  Många kramar till Dig!
  Tina

  • Eva Maria

   Nu har vi i princip flyttat in alla saker i rummet och det är fortfarande några tomma skåp! Det jag är mest glad för är städskåpet…! (Jag ska visa det sen!)
   Livet blir så mycket enklare och mindre stressigt när man har ordning. När man inte har ordning (som jag levt förut) så förstår man inte riktigt hur stor skillnad det kommer att göra.
   Jag spar mycket tid på att inte behöva leta efter samma saker dag ut och dag in. Nycklar, kläder, glasögon, hundkoppel…
   Just det, angående att det samlas damm och smuts ovanpå skåpen, vi har det problemet i vår nya kök eftersom vi har snett tak där och skåpen inte går ända upp. Jag gjorde så att jag mätte ytan ovanpå skåpen (hos oss är det 4 X 60 cm brett) och klippte sedan ut från en gammal vaxduk och lade ovanpå skåpen. Så typ två gånger per år tar vi försiktigt ner duken och skakar den utomhus. Bara en lösning jag kom på när jag var så trött på dammet ovanpå skåp!
   Början-på-hösten-kramar till dig & trevlig helg! / Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén