Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Nya möbler till förvaring

Innanför våra terrassdörrar så har det en tendens att samla sig massor med saker i olika kategorier. Tidningar, böcker, pingisrack, boxhandskar, verktyg, vovvens kläder och godis för att nämna några av de saker som brukar fastna här och bilda ett delta. Detta är inte vår huvudentré men det blir ändå att vi ofta går in och ut här. Jag har tvekat inför att köpa nya möbler eftersom jag vill hålla nere på inköpen och att jag inte vill fylla på med fler möbler än absolut nödvändigt. Men efter att ha funderat länge på några nya förvaringsmöbler på den här platsen så slog vi till på två skåp från Ilva. Det blev en bra lösning och jätteskönt att få ett mer ordnat intryck för ögat!

Längst nere till höger sitter Karro i sin vaktkur och spejar på om det ska komma någon! Det är viktigt för henne att kunna titta ut. Eftersom vi bor i en skog händer det inte så mycket, men ibland kommer det ett rådjur eller en räv och då skäller hon så mycket att man får hålla för öronen. Vaktkuren har vi köpt på Biltema och den var egentligen för katter men det har vi inte berättat för henne! 🙂

Tidigare har jag oftast valt öppen förvaring för att jag tycker det är praktiskt och enkelt när man ser vilka saker som förvaras och smidigt när man ska hitta något. Men nu gillar jag mer dold förvaring som här med luckor. Det ger ett mer vilsamt intryck för ögat och hjärnan.

Det blev en ny lampa också, från Bauhas, som vi tyckte passade med lite så skeppstema! Ekollonen i gjutjärn har vi fått i present när vi passade en väninnas vovve. De är jättetunga och man kan lyfta på locket och förvara saker inuti. Jag är inte så förtjust i renodlade prydnadssaker men sånt som är lite finurligt gillar jag! Ytan ovanpå skåpen har vi bestämt att den ska vara ”helig”, alltså att vi inte ska belamra den med massa saker. Det blir en del ändå efter några dagar men då är det lätt att sortera undan det. Jag är oftast boven i dramat… jag läser i en tidning som jag lägger här till senare eller ett brev jag ska öppna senare…!

I det ena skåpet förvarar vi brädspel, aktuella böcker och träningsredskap. Det ser väldigt ordningsamt ut men vi har fler böcker och spel på andra ställen i hemmet! Detta är toppen på isberget! 🙂 I det andra skåpet är det vovvens saker till promenad, aktuella tidningar och annat ihopsamlat plock. Jag tror att för att kunna hålla ordning så behöver man några hemliga ställen att ha det lite stökigt på!

Hoppas att ni har härliga höstdagar! Jag återkommer med en uppdatering om hur det går med klädköpstoppet och kvällskursen!

Kramar Eva Maria <3

Föregående

Blanda eget städmedel med Ekotipset!

Nästa

Hur går det med klädköpstoppet?

7 kommentarer

 1. Hej Eva Maria
  Ser jättefint ut och mysigt med lampan ovanpå. Superfin infälld bokhylla också längre ner i hallen.

  Dold förvaring är det bästa tycker jag och då kan man som du skriver också få ha det lite stökigt där bakom ibland:). Förvaring är ju väldigt mycket A och O för att kunna skapa sig ett både fridfullt och välorganiserat hem. Jag har alltid saknat bra förvaring i vårt 30- talshus.

  Ser fram emot att höra mer om ditt klädköpstopp!
  Kram Tina

  • Eva Maria

   Hej Tina!

   Det är så viktigt med förvaring! Det är många hus som saknar inbyggd förvaring, även vårt som är byggt 2003. Vi har ju loftet som rymmer mycket men det är väldigt opraktiskt att förvara saker där som man behöver i vardagen. Det är med livet som insats man klättrar upp på den rangliga stegen. Jag klättrar bara upp där när någon annan är hemma för jag är rädd för att trilla ner.
   Skoj att du gillar lampan! Det finns så många att välja på men jag fastnade direkt för den.
   Den inbyggda bokhyllan är en skapelse av de tidigare ägarna som också byggde huset. Mannen i familjen berättade att det var hyllor från hans arbete som blivit över i en renovering och han frågade om han fick lov att ta hem dem. Så byggde han in dem i väggen! Det är praktiskt att hyllan inte sticker ut.

   Tack för att du kikar in på bloggen! Lycka till med din digitala paus och dina projekt hemma! (Snart dags för Ernst i rutan hoppas jag!) Kramar Eva Maria <3

   • Tack så mycket! Att koppla ner från Instagram har känts väldigt skönt. Jag känner mig mer fri & min hjärna behöver verkligen en paus från det konstanta inflödet. Fortsätter med bloggen dock :). Kanske blir en paus från bloggvärlden längre fram. Vill avsluta rensandet och även ha möjlighet att skriva om kommande köpstoppet nästa år.

    Blir det Jul med Ernst i år? Hade verkligen hoppats på det men inte hört något om det. Håller tummarna! Alltid så mysigt med inspiration från vår kära Ernst.
    Kram på Dig!

    • Eva Maria

     Men oj, jag ser att du har flera inlägg på din blogg som jag inte har läst! Jag brukar ju få ett mail med de nya inläggen men det har jag inte fått på sistone!! Då ska jag in och läsa nu! 🙂
     Så spännande att fortsätta följa din resa med rensningen och att det kanske närmar sig ett avslut! Det är speciellt!
     Jag har tagit det lite lugnare med Instagram också. Jag vill gärna läsa och följa men min hjärna blir väldigt trött så det märks att man blir piggare när man tar paus från det.

     Nej, jag har faktiskt inte sett något om Jul med Ernst… men det vore väldigt synd om det inte blir av. Det hör liksom till och man får så fin julstämning av det! När jag googlar om det så står det att han har tagit en paus, men det var för ett tag sedan. Får kanske se de gamla avsnitten då om de finns kvar!

     Kramar Eva Maria <3

     • Hej igen Eva Maria:)
      Vet inte varför du inte uppdaterats via mail. Vet inte ens hur man gör för att få uppdateringar via mail på min blogg…;)ha ha.
      Men bloggers domän fungerar lite som den vill ibland så beror säkert på någon ändring det gjort på sistone.

      Är ganska säker på att de gamla Jul med Ernst finns kvar på TV4 Play. Håller med dig- ingen Jul utan Ernst. Blir annorlunda och tror många saknar honom i rutan i år.

      Önskar dig en fortsatt fin dag!
      Lite senare i em ska jag fortsätta med rensandet. Var iväg med ett lass igår till skänkes och har fått ny kraft och energi att fortsätta vidare idag:).

      Tur jag jobbar deltid för annars hade det nog känts väldigt pressat nu med en deadline satt till årsskiftet :).

      Kram, Tina

 2. Så bra det blev 🙂
  Ps. Ticket to ride gillar vi också. Det är kul att varje variant har sin egen lilla knorr. Mest har vi nog spelat Scandinavia.

  • Eva Maria

   Tack så mycket! 🙂 Ja, Ticket to ride är väldigt roligt! Man rycks helt in i det! Scandinavia har vi inte provat. Jag skulle vilja spela mer brädspel… vi är dåliga på att ta oss tid till det. Men vi provade ett nytt förra helgen som heter Leif GW Persson BROTT och det var faktiskt ganska skoj. Lite som “Sänka skepp”! Kramar Eva Maria <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén