Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Ny förvaring på skrivbordet

Mitt skrivbord har en tendens att slamma igen och det stör mig en smula när jag ska arbeta. Det är lättare att koncentrera sig på den aktuella arbetsuppgiften om det är ordning på skrivbordet. Detta fenomen innebär att jag ofta får börja dagen med att städa. Nu har jag en ny rutin att städa skrivbordet efter arbetspasset så att skrivbordet är redo för nästa pass. Det låter självklart men ibland blir man avbruten och lämnar skrivbordet i en hast och även då röran som uppstått.

Med jämna mellanrum försöker jag organisera om och nu blev det ett ansiktslyft för skrivbordet. Det piffade upp lite grand så nu gäller det bara att hålla ordningen! Kanske jag kommer att komplettera med ytterligare någon förvaringslösning för lösa papper som hör till den arbetsuppgift jag håller på med för stunden.

Tidigare hade jag två tjocka böcker under skärmen för att få upp den till lagom arbetshöjd men de är nu utbytta mot en liten låda. Lådan har jag köpt på Søstrene Grene. Det är egentligen ett nattduksbord som man ska skruva upp på väggen men jag tyckte att det passade under skärmen. I lådan kan man ju samla allt möjligt smått jox också! Sladdgömman har jag hittat på NetOnNet, gillar att den har ett lock som ser ut som trä men misstänker att det är gjort av plast. (Detta är ingen reklam, vill bara visa mina nya inköp!)

Ett ormbo!

I sladdgömman har jag också lagt grenkontakten som förut låg på golvet och en sladd till skärmen som har en slags kloss på sig. Ett frågetecken jag har är om det blir för varmt i lådan och att det inte är så bra. Men jag stänger alltid av grenkontakten när jag lämnar arbetsrummet.

Legofigur som jag fått av barnen… de tycker att den är på pricken lik mig!

Brukar du hålla ordning på ditt skrivbord eller föredrar du ett “kreativt kaos”?

Föregående

The art of discarding av Nagisa Tatsumi

Nästa

Gäst på bloggen: Bästa tipsen från Decluttermom!

4 kommentarer

 1. Ekot

  Hej! vad fint du gjorde! Jag brukar ha ett o-kreativt kaos när jag sitter hemma, det är såklart mycket bättre med ordning. Förr hade jag eget rum på jobbet, det var underbart, men nu är det aktivitetsbaserat och ofta många i samma rum, jag man plockar undan sina saker, men de flesta bord blir lite sunkiga, och det är ALDRIG tyst…. då blir det ändå bättre med lite stökigt hem där det är tyst och lugnt, glad för de dagar jag kan få sitta på distans.

  • Eva Maria

   Tack så mycket för att du tycker att det blev fint! 🙂 Det är ett löpande arbete med att hålla ordningen. När man minst anar det så har det blivit rörigt!
   Jag har också haft ett jobb där jag satt i öppet landskap. Det var väldigt stressigt och på kvällen hemma så brummade det i öronen efter att ha suttit i allt ljud hela dagen,
   nästan som efter man varit på ett köpcentrum. På ett annat jobb delade jag rum med en kollega och det fungerade mycket bra. Men absolut så tycker jag att eget rum är att föredra!
   Det är toppen att det har gått i den riktningen att man kan jobba mer hemifrån! Jag tror att en variation kan vara bra, att man dels kan jobba hemifrån, dels att vissa dagar
   är man på jobbet och får det sociala!
   Önskar dig en fin arbetsdag! Kramar Eva Maria

 2. Håller med Ekot- så fint det blev!!
  Gillar verkligen ’jox’-lådan som gav dig två funktioner i en. Tror vi alla behöver en sådan:).

  Smart att gömma grenkontakten i sladdgömman! Känns som om resultatet av din lilla makeover blev ett mer välkomnande, välorganiserat och vilsamt skrivbord. Stor förändring med enkla medel. Tack för inspirationen!

  Önskar dig en fortsatt trevlig helg.
  Många kramar, Tina

  • Eva Maria

   Tack så mycket Tina! Det blev en förbättring med enkla medel! Jag tycker om att ha ett stort skrivbord och det jag har nu är höj- och sänkbart med en vev. Det är från Ikea och det finns elektriskt också så att man bara behöver trycka på en knapp för att höja och sänka det. Men jag tänker att den lilla motionen jag får genom att veva för hand kan jag nog klara av! Tänkte också att det blev en sladd mindre!

   Mitt arbetsrum har varit under transformation länge men nu har det formats till att det är mina arbetssaker, familjens konstnärsmaterial, sysaker och en viss andel böcker som får samsas i utrymmet. Ja, i en liten hörna har jag mina yoga-saker också. Dock sällan någon annan använder rummet än jag och min kollega Karro (vovven) som oftast ligger och sover i fåtöljen på arbetstid. 🙂

   Kramar från mig och önskar dig en fin vecka i ditt härliga hem! / Eva Maria ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén