Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Föredrar du att läsa på papper eller digitalt?

Jag har svårt att gå över från papper till digitalt. Jag tycker om att hålla i en bok, bläddra och känna på pappret. Det är nog också att jag förknippar det med en positiv känsla att sitta med en pappersbok. För tre år sedan fick jag en Kindle i julklapp men den har mest legat ensam i en byrålåda. Nu tänkte jag försöka använda den mer och alltid ha den med mig i handväskan. Så när det blir en liten paus här och var kan jag ta upp den och läsa en stund. Jag tänker också att det är bra att inte fylla på med alltför många fler böcker i bokhyllan men det är inte alltid jag följer den regeln. Ibland har det hänt att böcker som jag lyssnat på som ljudbok eller läst digitalt, har jag ändå köpt i pappersformat sedan eftersom jag tyckte så mycket om dem eller att jag tyckte att de passade bättre att läsa på papper. Ofta vill jag stryka under och anteckna i böckerna och jag är en flitig användare av Post It-lappar, vilket är lite svårt i en digital bok! 🙂 Även om jag har förstått att man i vissa plattor kan lägga till anteckningar, men nej, det är inte riktigt samma sak!

Det som är toppen med läsplattan är att den håller laddningen väldigt länge och att man inte kan surfa på internet i den! Så både batteriet och fokus håller längre …! 👩🏻‍💻

Boken jag har börjat läsa nu heter The Creative Habit av Twyla Tharp.

📚☕️🥐🥤💗🪴

Föregående

Följer upp vårens planer!

Nästa

Mitt första uppdrag som ordningskonsult!

4 kommentarer

 1. Maria

  Helt klart på papper. Maken gav mig en Kobo i fjol, men jag läste bara en novell eller två innan den hamnade i en låda… Gillar att bläddra, och som du att anteckna och sätta lappar. Läser jag om en bok antecknar jag med annan färg, så ser jag vad nytt jag noterar.

  • Eva Maria

   Det var ett mycket bra tips att anteckna med en annan färg när man läser om en bok! Andra gången man läser boken ser man nya saker. Den boken jag köpte i min läsplatta nu är väldigt bra och jag skulle så gärna vilja stryka under och anteckna… lutar nog åt att jag får köpa den i pappersform sen!

   Sen det som är lite lurigt med läsplatta är att det finns så många olika format på e-böcker, man skulle vilja komma åt ”alla” i en läsplatta oberoende av märke.

   Trevlig helg till dig och önskar dig härliga soliga dagar! Kramar Eva Maria

 2. Tror jag kan ha skrivit om detta till dig innan, men jag varvar. I alla fall gällande skönlitteratur. Är jag på resande fot så är e-boksläsaren mycket smidigare att ha med (liten, väger inte mycket och man kan ha massor av böcker med). Utöver jobböcker så försöker jag inte köpa så mycket böcker utan prioritera att låna. Vi har också en bokbytarhylla där jag bor, böckerna roterar relativt snabbt och det är ofta jag plockar på mig pockets där och lämnar tillbaka när jag läst 🙂
  Jobböckerna vill jag dock helst ha på papper eftersom jag vill kunna bläddra enkelt och titta i index. Ibland har jag dessutom en inre bild av var på sidan något kan stå (fungerar inte i e-boksvarianten, där flyter allt ihop till en och samma text).

  • Eva Maria

   På resande fot är e-boksläsaren perfekt! Då kan man ha med sig hur många böcker som helst utan att få betala för övervikt! 🙂
   Jag har varit dålig på att låna böcker de senaste åren men har nu kommit igång med att låna ljudböcker i appen Biblio där man loggar in på sitt bibliotek.

   Intressant det med att man minns var i boken något kan stå. Jag är också övertygad om att det är mycket svårare i digitala format. En fysisk bok känns mer ändlig medan det digitala känns oändligt och det är svårt att få överblick. En fysisk bok kan man liksom känna med händerna och minnas om det var i mitten eller i slutet av boken. I många fall föredrar jag absolut pappersboken!

   Min dotter som har haft svårt att hänga med i skolan i de flesta ämnen har brottats mycket med att läsa digitalt. I princip alltid inför prov har jag fått skriva ut från flera olika sajter och flikar det som ska läsas in. I något ämne har hon fått en fysisk bok men skolan vill helst inte det uppmana till det. Känner föräldrar som själva köper böckerna till barnen så att de ska slippa läsa digitalt men inte alltid det är möjligt då mycket av läromaterial idag består av olika sajter – väldigt rörigt! Nu har min dotter gått ett år på gymnasiet (Hantverksprogrammet/Frisör) och de har inget digitalt material, inte heller i de teoretiska ämnena (matte, svenska, SO, engelska)! Jättebra tycker alla inblandade och en stor skillnad för inlärningen. Men känns ändå lite jobbigt att veta att grundskolan hade varit lättare om de hade haft fysiska läromedel. De började med digitalt material i fyran. Ett litet sidospår men detta är något vi stött och blött intensivt! 🙂

   Önskar dig härliga dagar och många kramar från Eva Maria <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén