Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Följer upp vårens planer!

Jag tittar tillbaka på de planer jag hade för våren 2023 och det känns märkligt att våren redan har susat förbi och sommaren är på väg att ta vid. Tiden har gått så fort! Min farmor sa alltid att dagarna försvann fort som fotoblixtar, och jag kan bara hålla med henne. Jag tycker det är bra att göra planer för olika perioder, till exempel för de olika årstiderna, eller för ett kvartal i taget. Det är bra att inte smida för många planer, då är det lätt att de blir överväldigande, utan mer ett genomförbart antal.

De planer jag hade för min vår var dessa:

Föreläsning i Malmö

I januari höll min rensa ut-kollega Susanne och jag en föreläsning på Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö. Det blev en trevlig kväll och det är alltid så spännande att träffa personer som befinner sig i olika faser i processen att rensa ut. Det blev många frågor och samtal men även många skratt – humor är viktigt!

Kursen Rensa ut och få ett hem i ordning

Susanne och jag höll vår kurs för första gången under hösten 2022 och det var så trevligt och givande. Tyvärr fick vi bara fyra anmälda inför den här våren och det behöver vara åtta personer anmälda för att studieförbundet ska starta kursen. Det var lite synd men vi tar nya tag till hösten 2023 och redan nu kan man anmäla sig till kursen som startar den 14 september! Nytt för denna omgången är att vi har träff varannan vecka. Detta efter den feed back vi fick från deltagarna som ville ha mer tid för hemuppgifterna mellan gångerna. Kursen är tänkt att vara en period där deltagarna verkligen får chans och peppning att komma igång med att rensa hemma.

Här kan du läsa mer om kursen och anmäla dig:

Rensa ut och få ett hem i ordning

Klädköpstoppet

Så har vi klädköpstoppet som började 1 september 2022 och pågår till 31 augusti 2023. Jag kan bara säga att det har gått mycket bra hittills, men i januari-mars hade jag en rejäl svacka. Jag kände mig smådeppig på grund av mörkret och regnet och det jag vanligtvis löser detta med är att piffa upp mig med några nya klädinköp. Nu när jag inte kunde göra det så kändes det motigt. Men det var samtidigt det här nålsögat jag vill passera och känna in – det kan inte vara rätt lösning att shoppa sig fri från alla olika typer av känslor. Mera kommer om detta i en fördjupning om klädköpstoppet längre fram!

Sonens rum

Sonens rum behövde uppdateras med en ny säng och ny klädförvaring och detta har vi gjort. Det blev en ny bredare säng och en trevlig öppen klädhylla i bambu, lite japansk nästan, från Ikea (Nordkisa heter den). Han vill gärna ha det så enkelt och luftigt som möjligt på sitt rum. I skrivande stund har jag tyvärr ingen bild att visa men jag hoppas få tillgång till fotografering vid tillfälle!

Gästrummet

Även gästrummet behövde få ett lyft från det skräprum det hade förvandlats till. Det har vi utfört och i inlägget Piffat upp i gästrummet! kan ni se hur det blev. Det kändes mycket bra att få ordning i det här rummet och vi har redan haft gäster i tre omgångar, nu senast från USA när min nästkusin och hennes familj kom på besök. Då kändes det bra att det var ordning i gästrummet!

Läsa spanska

Det har inte blivit så mycket spanska som jag hade önskat den här våren. Jag gick en kurs på Folkuniversitetet i höstas och den var väldigt bra och lärorik men nu hade jag tänkt att jag skulle läsa lite på egen hand. Jag kom igång bra och pluggade på verb och varje kväll innan jag somnade övade jag på ett verb. Tyvärr har det runnit ut i sanden och jag har insett att det är svårt att hålla den röda tråden uppe om man inte går en kurs. Däremot fick jag och min dotter öva en del spanska när vi åkte på en mini-semester till Barcelona på påsklovet! Det var jättemysigt och eftersom vi båda tycker om språk och framför allt spanska, så passade vi på att försöka prata spanska istället för engelska på hotellet och i affärer. Det gav absolut mersmak och vi drömmer om en längre vistelse i Spanien någon gång i framtiden! 🙂

Tavlor (del av loftet)

Jag har klättrat upp på loftet och gått igenom alla mina tavlor. Jag hade förväntningar på att jag skulle kunna rensa ut många men det blev bara tre stycken. Två stycken skänkte jag och en har jag lämnat in på auktion. Det är första gången jag har lämnat in något på auktion så det ska bli spännande att se hur det går. Jag har inte hört något ännu men jag väntar på svar.

Detta var en uppföljning av mina planer för våren! Jag är nöjd med resultatet men får fundera på hur jag vill göra i fortsättningen med spanskan. Det kan vara stressande att ha något som man vill göra men inte hinner, då kan det vara bättre att ta en paus i det projektet. Vi får se!

Önskar er fina dagar i sommarvärmen! Kramar Eva Maria ❤︎

Föregående

Rensa versus Preppa

Nästa

Föredrar du att läsa på papper eller digitalt?

4 kommentarer

 1. Spännande med auktion!
  Roligt att ni utmanade er med spanskan i Barcelona och att det gav mersmak – bra jobbat 🙂

  • Eva Maria

   Det ska bli spännande med auktionen! Nu var det ett tag sedan jag var där och lämnade in tavlan så jag tror att jag ska ringa och höra hur det går.

   Dagarna i Barcelona var härliga! Vi har varit där några gånger tidigare så den här gången slappnade vi mest av, strosade runt och insöp atmosfären.
   Lite klurigt dock med språket i Barcelona eftersom de till stor del pratar katalanska. Alla pratar spanska också men ibland står texter och information
   bara på katalanska och då är det inte så lätt att förstå!
   Jag har googlat på språkkurser och det finns många alternativ om man vill vara där några veckor och plugga spanska så det har jag skrivit upp på min Bucket List!

   Önskar dig en fin vecka! Kramar Eva Maria <3

 2. Tack fina Du för all din återkoppling på mina senaste inlägg!
  Blir alltid så glad:).

  Känner mig även inspirerad av dig i ditt sätt att planera och sätta mål och sedan göra en uppföljning. Jag är hopplös när det kommer till planering. Vet inte vad det är då jag absolut tycker att det verkar vara ett mycket bra sätt att genomföra saker på . Kanske är jag bara rädd att misslyckas med min målsättning och att sedan behöva stå till svars för det…om än bara inför mig själv:)…

  Klädhyllan i sonens rum låter intressant. Tror jag vet vilken det är då jag spanat på den några gånger på IKEA. Älskar den enkla Japanska stilen och håller tummarna att vi får se mer om detta framöver. Låter som ett rum helt i min smak:)!

  Kul med spanskan! Så häftigt att kunna fler språk. Jag har tappat allt jag lärt mig i både franska och spanska. Tyckte alltid språk var roligt i skolan och det känns faktiskt lite synd att det inte hölls mer vid liv. Nu är det så många år sedan så jag skulle få börja om från början igen:).

  Hoppas du har det bra i sommaren och att du får många sköna lediga dagar.
  Vi har en lite längre semester framför oss här nu och målning av huset är det som står i fokus. Känns skönt att mest bara vara hemma i år. Behövs efter en intensiv Vår.

  Ha det nu så fint & Tack än en gång för att du kikar in på bloggen!
  Många kramar, Tina <3

  • Eva Maria

   Tack till dig också som tittar in här på min blogg och lämnar feedback! <3 Det är så mysigt tycker jag! Jag är väldigt inspirerad av din blogg och dina härliga foton. Ditt senaste inlägg om din garderob gav mig massor med ny motivation att fortsätta organisera i min garderob här hemma. Jag har ju en bit kvar tills jag är nöjd men det börjar närma sig. Nu har jag bokat en dag om två veckor då jag ska helt och hållet fokusera på att gå igenom vinterkläder och även annat som jag ska skicka till Sellpy. Det är 15 veckors handläggningstid hos dem nu så det börjar bli dags att skicka in höst- och vinterkläder.

   O ja, det här med att planera och sätta mål är något jag håller på med hela tiden. Kanske beror det på att om jag inte gör det så har jag svårt att komma igång och genomföra projekt. Det är ett sätt för mig att få ordning på kaoset både inuti hjärnan och utanför. Något jag funderar mycket på är att om jag inte själv tar mina uppgifter på allvar så gör inte min omgivning det heller. Ibland kan familjen eller vänner säga att en uppgift inte är så viktig och jag kan skjuta fram den, men då känner jag något inuti att nej, det kan jag inte, då får jag inte gjort något av det jag vill och det som viktigt för mig. Just nu håller jag på att införa en ny rutin och det är att jag vill sitta vid datorn minst en timme varje dag. Gärna längre förstås men minst en timme. Speciellt nu inför sommaren har jag detta målet eftersom då brukar jag tappa alla mina rutiner och då blir jag stressad.

   Jag ska försöka få tillgång till sonens rum och fotografera! Han säger att jag gärna får göra det men det skulle behöva städas lite först…! 🙂

   Språk är ett stort intresse för mig också, men precis som du säger så är det svårt att hålla igång det. Ett tips jag fick av sonen nu precis är att titta på UR Play (vi laddade ner det till vår TV) och där finns program på olika språk som är gjorda för undervisning. Vi har kollat på franska nyheter och det var jättefint då det var enklare meningar och många reportage med bilder så att man lätt förstod sammanhanget. Min franska är tyvärr inte på topp alls men min son är en ”frankofil” så han är väldigt engagerad. Eventuellt ska jag försöka titta på spanska nyheter när jag äter frukost. Men det är så mycket man vill och tiden räcker inte alltid till!!

   Stort lycka till med målningen av ert hus! Det kommer att bli så fräscht när det är klart! Vi vill måla om vårt hus också, hoppas på nästa vår.
   Hoppas också att ni får ljuvliga sommardagar på er ledighet!

   Soliga kramar Eva Maria <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén