Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Planer för våren 2023

I söndags dansade vi ut julen här hemma. Jag kände att jag hade inte myst helt färdigt med julen, men i måndags var det inplanerat att det skulle komma hem en fotograf till oss och ta bilder till ett reportage om ordning i hallen. Så det var på sätt och vis bra för då fick vi tagit ut granen och julpyntet, och vi fick städat på köpet! Jag vet inte riktigt när reportaget kommer att vara klart, eller i vilken tidning det kommer att synas, men jag berättar när ni kan läsa det!

Nu när julpyntet är borta och vardagen har kommit tillbaka så tänkte jag sätta mig ner och skissa på vad som kommer att hända under våren och vad jag har för projekt som jag vill genomföra. I mitt förra inlägg kunde ni läsa om mina nyårsintentioner med träningen, vilket kommer att ta en del tid i anspråk, så därför tänkte jag inte hitta på så många nya stora projekt under våren! Mer lite lagom projekt! (Det är ju så spännande att smida planer!)

Föreläsning i Malmö

Först ut nu i januari, är en föreläsning som Susanne och jag ska hålla tillsammans på Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö torsdagen den 26 januari. Föreläsningen är cirka 1 timme och ingår i en serie av olika smakprov för att visa studieförbundets utbud och ämnen. Är ni sugna på att komma och lyssna är ni varmt välkomna att anmäla er här: Rensa ut med Susanne & Eva Maria

Kursen Rensa ut och få ett hem i ordning

Jag ser så mycket fram emot att få hålla kursen igen med Susanne! Vi hade kursen för första gången i höstas och nu kommer vi att hålla den till våren igen med start torsdagen den 2 mars. Det blir lite annorlunda den här gången då träffarna kommer att vara varannan vecka istället för varje vecka. Detta för att deltagarna ska få tillräckligt med tid att hinna göra sina hemuppgifter mellan gångerna. Tanken med kursen är att man verkligen ska komma igång med att rensa ut hemma!

Läs gärna mer om kursen, och anmäl dig här:
Rensa ut och få ett hem i ordning!

Klädköpstoppet

Såklart så fortsätter jag med klädköpstoppet! Nu har det gått 4,5 månad och det känns fortfarande bra men jag måste erkänna att jag har haft en del utmaningar längs vägen. Speciellt nu när vädret är lite trist och grått så infinner sig känslan av att jag vill ”piffa upp mig med något nytt”, utan att egentligen ha ett verkligt behov för något. Uppföljning kommer!

Sonens rum

Detta blir ett av hemmaprojekten i vår. Sonen behöver nya möbler till sitt rum, han har vuxit ur de gamla kan man säga! En ny säng, klädförvaring och en bokhylla behöver vi hitta. Rummet är inte så stort så det krävs lite smarta möbler tänker jag. Det svåraste just nu är att hitta en gemensam dag så vi kan åka ut tillsammans och titta! 🙂

Gästrummet

Har ni också mysteriet i era hem att olika rum förvandlas till skräprum med jämna mellanrum? Nu är det gästrummet som har slammat igen. Här står två dörrar och en säng som vi ska sälja, en matta som vi ska packa upp och lägga ut i vardagsrummet och några andra diverse mindre möbler som väntar på beslut. Målet är att få det fint i rummet så att gästerna kan trivas. I det här rummet behövs också att läggas till någon form av energi och mys, men jag vet inte riktigt hur. Det är som att det är lite avslaget i det här rummet och det ligger på baksidan av huset där det inte kommer inte så mycket ljus. Det som är bra med rummet är att det är det tystaste rummet i huset, så det är bra för att sova i.

Läsa spanska

I höstas gick jag en jättefin kurs i spanska på Folkuniversitetet (på distans). Men den var väldigt intensiv och jag fick lägga mycket mer tid på den än vad jag hade föreställt mig. Jag lade nog 3 timmar varje vecka på läxorna plus sedan lektionen som var 2 timmar, i 10 veckor. Så nu till våren känner jag att det blir för mastigt med en kurs men jag ska försöka sitta då och då och läsa något på spanska. Det är ju så roligt med språk tycker jag!

Tavlor (del av loftet)

Jag kikar på mina planer som jag hade inför hösten 2022 och då var loftet med som en punkt, men inte för att genomföra utan bara för att jag ville ha med punkten för att inte glömma bort den (vilket i och för sig inte är någon överhängande risk!). Mycket hänger på när barnen kommer att känna sig motiverade och jag håller fast vid min önskan till min femtionde födelsedag som infaller i år, att jag önskar mig en städning av loftet. Jag tänker att kanske det är något jag kan göra för att börja lossa på projektet med loftet och då tänker jag på min tavelsamling som står där uppe. Jag ska bestämma en dag under våren då jag ber någon om hjälp att lyfta ner alla tavlor och gå igenom dem. Så börjar man pilla lite i ena kanten i alla fall!

Här får jag nog nöja mig inför våren! Att dela upp det i små mål hjälper mig att få saker gjorda, annars är det lätt att det varken blir hackat eller malet!

Har du några spännande planer eller projekt inför våren 2023?

Kramar Eva Maria ❤︎

Föregående

Nyårsintentioner 2023

Nästa

Vår hall i Sydsvenskan!

4 kommentarer

 1. Så mycket roligt du har att se fram emot under våren. Jag önskar jag var lika strukturerad som dig men har med åren tydligen blivit alltmer spontan i min planering. Inget jag direkt gillar men så är det. Rensandet har t ex skett väldigt sporadiskt och impulsivt även om jag haft i bakhuvudet att jag vill fixa med det och det. Mer struktur och planering 2023 får bli ännu ett mål på listan helt enkelt.

  Ser mycket fram emot att få läsa reportaget om ordning i hallen. Ett område jag vet många kämpar med och som enligt Feng shui faktiskt är ett av de allra viktigaste i våra hem. Och mycket spännande projekt med dina tavlor på loftet!

  Japp, jag känner igen det där med skräprum. Under alla år av renovering har det i princip alltid funnits ett utrymme eller helt rum där allt slängts in tillfälligt, men också under de flesta av rensningar där det som ska säljas, skänkas och slängas samlats. Just nu är det alla lister och golvfoder som ligger på golvet i en hög i ett av källarens rum och så förrådet då där jag efter hand samlar det sista som ska till skänkes. Never ending story… 🙂

  Som jag förstår det har det hittills gått väldigt bra med ditt klädköpstopp. Så himla starkt! Jag har haft en inte så bra start på mitt köpstopp och kommer att bekänna mer om det i ett inlägg på bloggen framöver. Skäms verkligen och blir själv förvånad att det skulle gå åt pipan redan första månaden:) he he. Men, men det är väl bara att sitta upp på nytt igen och ta nya tag i Februari.

  Ha det nu så fint och lycka till med dina åtaganden och projekt!
  Stor Kram!
  Tina

  • Eva Maria

   Det här med struktur och planering är något jag alltid har brottats med! Ofta så gör jag långa listor och sätter för höga mål och sedan när jag tittar på listan blir jag så trött och det slutar med att jag inte gör någon av punkterna. Men de senare åren har jag insett att om jag sätter de här pyttesmå målen och väljer ut några enstaka så går det bättre. Då går i alla fall framåt även om det går långsamt! Just nu försöker jag välja ut några få viktiga punkter till varje dag och vara nöjd när jag klarar dem. När jag lägger mig på kvällen försöker jag fokusera på allt jag har fått gjort istället för det jag inte hunnit. Annars är det lätt att bara känna stress!

   Feng Shui är så intressant och viktigt! Mycket är logiskt men ändå så har man inte tänkt på det själv och behöver lära sig det. Just nu skulle vi behöva lite Feng Shui i vårt gästrum, det känns så energilöst och omysigt på något vis. Jag tror det har att göra med att det är lite bortglömt och ja, som sagt, just nu lite av ett skräprum. Ska ta en funderare på det innan vi möblerar om! 🙂

   Aha! Men det är ingen fara med ditt köpstopp! Jag tror att det kan bli så med förbud i början – man blir så fixerad och då tänker man bara att man vill göra det man inte ”får lov” att göra. Men visst blir man förvånad över sig själv! En gång skulle jag ha choklad-detox och det enda jag kunde tänka på var choklad!! Insåg sen att jag kan inte leva helt utan choklad och då gick det bättre att ta en bit då och då. Januari har varit min svåraste månad hittills och hade jag inte haft klädköpstoppet hade jag nog handlat massor med onödiga kläder bara för att jag har en stark känsla av att jag vill ”piffa upp mig” nu i den här gråa perioden! Jag är trött på alla mina kläder känns det som, men jag får ta mig igenom den här perioden tills jag kan ta fram vår-/sommarkläderna. 🙂

   Ser fram emot att läsa om ditt köpstopp på din blogg!
   Önskar dig en ny fin vecka! Kramar Eva Maria

 2. Låter spännande med tavelsamlingen! Kanske kan ni ha ett litet vernissage med vänner, bjuda på lite snittar och dryck och låta dem sätta små “prickar” vid dem de är intresserade av att köpa.
  Vi har också börjat få en liten samling av tavlor på vinden… Väggarna räcker inte till men vi har fortfarande två helt tomma väggar i arbetsrummet. Det går ju att variera och ändra om förstås. En av mina svärmödrar flyttar om tavlor regelbundet, det gör det lite kul att komma hem till dem och se vad som ändrats sedan sist.
  Lycka till med föresläsningen och de andra projekten!

  • Eva Maria

   Åh, vilken fin idé med ett litet vernissage! Det hade varit mysigt! Det är ofta så att med varje tavla så kommer också en historia att berätta. Jag började tänka igenom vilka tavlor jag har och varför de har kommit till mig. Jag fick inspiration och sedan började jag fundera på hur vi skulle kunna hänga upp några av dem på väggen. Just nu har vi inga tavlor alls i hela huset på grund av att vi renoverade för 1,5 år sedan, och inga tavlor har kommit upp efter det. Det jag bestämde mig för i helgen var att beställa en lång tavellist som jag vill skruva upp i köket. Jag tänker att på den kan vi ställa upp tavlor i olika storlekar och sedan lättare variera mellan de olika tavlorna vi har. Skruvar man upp en skruv till varje tavla är det svårare att variera sen.

   Så trevligt att flytta runt tavlorna regelbundet! Då blir det lite som ett galleri och man får variationen.

   Tack så mycket för ditt Lycka till!
   Önskar dig en fin vecka och hoppas att solen tittar fram där du bor! (Här är det så grått!)
   Kramar Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén